Cacık - qatıq və təzə xiyardan sous

Soyuq şəkildə sous ət, tərəvəz və çörəklə süfrəyə verilir. Ayrıca qəlyanaltı kimi nahar üçün əladır. Krit və ya Kos adasında tətil barədə şirin xatirələri yada salacaq.

Hazırlıq addımları

  • 1 çay qaşığı duz

  • Xırda doğranmış sarımsağı çaxır sirkəsi və qatıqla birlikdə xiyaralara əlavə edin.

  • Yaxşıca qarışdırın. Zeytun yağı əlavə edin və yenə qarışdırın.

  • Cacığı soyuq şəkildə süfrəyə verin. Zeytun və ya üç xiyar dilimi ilə bəzəmək olar.

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Cacık - qatıq və təzə xiyardan sous
6 nəfər 30-45 dəq Asan
İNGREDİYENTLƏR
  • 375 ml təbii qatıq
  • 2 xiyar
  • 6 diş sarımsaq
  • 1 qaşıq şərab sirkəsi
  • 2 qaşıq zeytun yağı
  • 1 çay qaşığı duz
Hazırlıq addımları
  • Addım 1

    1 çay qaşığı duz

  • Addım 2

    Xırda doğranmış sarımsağı çaxır sirkəsi və qatıqla birlikdə xiyaralara əlavə edin.

  • Addım 3

    Yaxşıca qarışdırın. Zeytun yağı əlavə edin və yenə qarışdırın.

  • Addım 4

    Cacığı soyuq şəkildə süfrəyə verin. Zeytun və ya üç xiyar dilimi ilə bəzəmək olar.