Çapati – hindistan çörəyi

Kökələr tərəvəz, düyüdən müxtəlif yeməklər və dxal şorbası ilə verilir. Çapatidən qaşıq əvəzinə, onun içinə yeməyi bükərək istifadə edirlər. Kökənin ölçüsü bölgədən və mətbəxdən asılıdır, lakin orta ölçüsü təxminən 10 sm diametrindədir.

Hazırlıq addımları

  • Unu böyük qaba ələyin, duz əlavə edin və qarışdırın. Ortada deşik açın, tələsmədən suyu tökün, xəmiri təxminən 7 dəqiqə qarışdırın. Örtün və yarım saat dincə qoyun.

  • Hazır xəmiri 16 bərabər hissəyə bölün. Hər birini 10-15 sm diametri olan nazik yuxa kimi yayın.

  • Tavanı qızdırın və ora çapatini qoyun. Köpüklər əmələ gələnə qədər bir tərəfdən bişirin, sonra o biri tərəfinə çevirin. Kökənin köpməsi üçün ehtiyatla, dəsmaldan istifadə edərək, kökəni bütün səth boyunca sıxın və bir daha o biri tərəfinə çevirin. Çapatilər yaxşı bişməlidirlər.

  • Çapatinin bir tərəfini kərə yağı ilə sürtün və istisini saxlaması üçün kökələri bir-birinin üzərinə qoyun.

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Çapati – hindistan çörəyi
3 nəfər 45 deq çox Asan
İNGREDİYENTLƏR
  • 1 ½ stəkan çovdar unu
  • ½ ç.q. duz
  • 1 stəkan su
  • 2 x.q. əridilmiş kərə yağı
Hazırlıq addımları
  • Addım 1

    Unu böyük qaba ələyin, duz əlavə edin və qarışdırın. Ortada deşik açın, tələsmədən suyu tökün, xəmiri təxminən 7 dəqiqə qarışdırın. Örtün və yarım saat dincə qoyun.

  • Addım 2

    Hazır xəmiri 16 bərabər hissəyə bölün. Hər birini 10-15 sm diametri olan nazik yuxa kimi yayın.

  • Addım 3

    Tavanı qızdırın və ora çapatini qoyun. Köpüklər əmələ gələnə qədər bir tərəfdən bişirin, sonra o biri tərəfinə çevirin. Kökənin köpməsi üçün ehtiyatla, dəsmaldan istifadə edərək, kökəni bütün səth boyunca sıxın və bir daha o biri tərəfinə çevirin. Çapatilər yaxşı bişməlidirlər.

  • Addım 4

    Çapatinin bir tərəfini kərə yağı ilə sürtün və istisini saxlaması üçün kökələri bir-birinin üzərinə qoyun.