Hazırlıq addımları
-
Korj:
-
Bütün inqrediyentləri böyük bir kasaya qoyun, kərə yağı qatın, həmcins kütlə alınana qədər qarışdırın.
-
Xəmiri 2 bərabər hissəyə bölün,
-
Xəmirin bir yarısını tavaya boşaldın, digər yarısı ilə tavanın divarlarını örtün.
-
Bu formanı həmçinin əllə düzəldə bilərsiniz.
-
Formanı kəsmik içliyi ilə doldurulmazdan əvvəl soyudun.
-
Çizkeyk:
-
Sobanı 190 dərəcəyə kimi qızdırın.
-
Kəsmiyi ələkdən keçirin.
-
Qarğıdalı nişastasını yumşaldıcı ilə qarışdırın.
-
Böyük bir kasaya kəsmik, şəkər, yumurtalar, limon sedrası və vanili qoyun.
-
Hamar kütlə alınana kimi çalın.
-
Alınmış kütləyə nişasta ilə yumşaldıcının qarışığını əlavə edin və yaxşıca qarışdırın.
-
Xama və kişmişi əlavə edin və qarışdırın.
-
Alınan qarışığı hazırlanmış formaya boşaldın, bir saat ərzində və ya hazır olana kimi sobada bişirin.
-
Orta yumşaq olmalıdır.
-
Sobanı söndürün və qapısını açın.
-
Piroqu otaq temperaturuna qədər soyuyana kimi gözlədin.
-
Süfrəyə verilmə: Otaq temperaturunda süfrəyə verilir.