Käsekuchen - çizkeyk, kəsmikli piroq

Nəinki Almaniyada, başqa ölkələrdə də populyar olan kəsmikli piroq – Käsekuchen-in resepti.

Hazırlıq addımları

  • Korj:

  • Bütün inqrediyentləri böyük bir kasaya qoyun, kərə yağı qatın, həmcins kütlə alınana qədər qarışdırın.

  • Xəmiri 2 bərabər hissəyə bölün,

  • Xəmirin bir yarısını tavaya boşaldın, digər yarısı ilə tavanın divarlarını örtün.

  • Bu formanı həmçinin əllə düzəldə bilərsiniz.

  • Formanı kəsmik içliyi ilə doldurulmazdan əvvəl soyudun.

  • Çizkeyk:

  • Sobanı 190 dərəcəyə kimi qızdırın.

  • Kəsmiyi ələkdən keçirin.

  • Qarğıdalı nişastasını yumşaldıcı ilə qarışdırın.

  • Böyük bir kasaya kəsmik, şəkər, yumurtalar, limon sedrası və vanili qoyun.

  • Hamar kütlə alınana kimi çalın.

  • Alınmış kütləyə nişasta ilə yumşaldıcının qarışığını əlavə edin və yaxşıca qarışdırın.

  • Xama və kişmişi əlavə edin və qarışdırın.

  • Alınan qarışığı hazırlanmış formaya boşaldın, bir saat ərzində və ya hazır olana kimi sobada bişirin.

  • Orta yumşaq olmalıdır.

  • Sobanı söndürün və qapısını açın.

  • Piroqu otaq temperaturuna qədər soyuyana kimi gözlədin.

  • Süfrəyə verilmə: Otaq temperaturunda süfrəyə verilir.

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Käsekuchen - çizkeyk, kəsmikli piroq
4 nəfər 45 deq çox Orta
İNGREDİYENTLƏR
  • Korj üçün:
  • 2 fincan ələnmiş un
  • 4 xörək qaşığı kərə yağı (marqarindən istifadə etməyin)
  • 1/2 fincan şəkər tozu
  • 1 böyük yumurta
  • 1 çay qaşığı yumşaldıcı
  • Kəsmik içliyi:
  • 3 fincan ələkdən keçirilmiş kəsmik
  • 1/2 fincan qarğıdalı nişastası
  • 1 çay qaşığı çay sodası
  • 1 fincan şəkər tozu
  • 4 böyük yumurta
  • 1/2 çay qaşığı limon sedrası
  • 1/2 çay qaşığı vanil ekstraktı
  • 1 fincan xama
  • 1 fincan kişmiş
Hazırlıq addımları
  • Addım 1

    Korj:

  • Addım 2

    Bütün inqrediyentləri böyük bir kasaya qoyun, kərə yağı qatın, həmcins kütlə alınana qədər qarışdırın.

  • Addım 3

    Xəmiri 2 bərabər hissəyə bölün,

  • Addım 4

    Xəmirin bir yarısını tavaya boşaldın, digər yarısı ilə tavanın divarlarını örtün.

  • Addım 5

    Bu formanı həmçinin əllə düzəldə bilərsiniz.

  • Addım 6

    Formanı kəsmik içliyi ilə doldurulmazdan əvvəl soyudun.

  • Addım 7

    Çizkeyk:

  • Addım 8

    Sobanı 190 dərəcəyə kimi qızdırın.

  • Addım 9

    Kəsmiyi ələkdən keçirin.

  • Addım 10

    Qarğıdalı nişastasını yumşaldıcı ilə qarışdırın.

  • Addım 11

    Böyük bir kasaya kəsmik, şəkər, yumurtalar, limon sedrası və vanili qoyun.

  • Addım 12

    Hamar kütlə alınana kimi çalın.

  • Addım 13

    Alınmış kütləyə nişasta ilə yumşaldıcının qarışığını əlavə edin və yaxşıca qarışdırın.

  • Addım 14

    Xama və kişmişi əlavə edin və qarışdırın.

  • Addım 15

    Alınan qarışığı hazırlanmış formaya boşaldın, bir saat ərzində və ya hazır olana kimi sobada bişirin.

  • Addım 16

    Orta yumşaq olmalıdır.

  • Addım 17

    Sobanı söndürün və qapısını açın.

  • Addım 18

    Piroqu otaq temperaturuna qədər soyuyana kimi gözlədin.

  • Addım 19

    Süfrəyə verilmə: Otaq temperaturunda süfrəyə verilir.