Dip tahina - küncüt məcunu

Dip tahina resepti- küncüt sousundan hazırlanan sous

Hazırlıq addımları

  • Təmizlənmiş sarımsağı yuyun və duzla qarışdırın.

  • Tahina məcununu yaxşıca qarışdırın. Sonra kasaya tökün, sarımsaq əlavə edin və yenə qarışdırın. Tədricən, kütlənin rəngi və qatılığı dəyişənə qədər limon şirəsi əlavə edin. Su əlavə edin.

  • Məcunun limon dadı olmalıdır və qatılığına görə mayonez kimi olmalıdır.

  • Bir az zirə və ya sirkə əlavə etmək olar. Dipi yastı kasalarda, cəfəri ilə bəzədilmiş şəkildə süfrəyə verin.

  • Balıq, kabab və ərəb mətbəxinin digər yeməklərinin yanında verilir.

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Dip tahina - küncüt məcunu
4 nəfər 15 dəq az Asan
İNGREDİYENTLƏR
  • <p>2 qaşıq limon şirəsi</p>
  • <p>1 qaşıq k&uuml;nc&uuml;t məcunu tahina</p>
  • <p>&frac12; diş sarımsaq</p>
  • <p>1-2 qaşıq su</p>
  • <p>Duz</p>
Hazırlıq addımları
  • Addım 1

    Təmizlənmiş sarımsağı yuyun və duzla qarışdırın.

  • Addım 2

    Tahina məcununu yaxşıca qarışdırın. Sonra kasaya tökün, sarımsaq əlavə edin və yenə qarışdırın. Tədricən, kütlənin rəngi və qatılığı dəyişənə qədər limon şirəsi əlavə edin. Su əlavə edin.

  • Addım 3

    Məcunun limon dadı olmalıdır və qatılığına görə mayonez kimi olmalıdır.

  • Addım 4

    Bir az zirə və ya sirkə əlavə etmək olar. Dipi yastı kasalarda, cəfəri ilə bəzədilmiş şəkildə süfrəyə verin.

  • Addım 5

    Balıq, kabab və ərəb mətbəxinin digər yeməklərinin yanında verilir.