Dönər-kəbab

Dönər-kabab, yəqin ki, türk mətbəxinin ən məşhur yeməyidir. Ərəb şaurmasını və yunan girosunu xatırlatsa da, inqrediyentləri fərqlidir.

Hazırlıq addımları

  • Qırmızı və ağ kələmin yarpaqlarını, xiyarı nazik-nazik doğrayın, sonra ovxalanmış bulyon kubikini üstünə tökün və qarışdırın.

  • Pomidorları və soğanı doğrayın.

  • Yağı tavada isidin, əti qızardın, soğanı əlavə edin və qarışdırın.

  • Zövqə görə duz-istiot qatın, əti xırtıldayan olana qədər qızardın.

  • Çörəyi 4 hissəyə uzununa kəsin, bir qədər qızardın.

  • Süfrəyə verilmə: Çörək isti olarkən onu ət və qalan inqrediyentlərlə doldurun.Kababın üzərinə ənənəvi türk sarımsaqlı qatıq tökün

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Dönər-kəbab
4 nəfər 45 deq çox Asan
İNGREDİYENTLƏR
  • 300 q kələm (qırmızı və ağ)
  • 100 q kahı
  • 1 təzə xiyar
  • 1 böyük soğan
  • 4 pomidor
  • 1 qırmızı bibər
  • 2 xörək qaşığı ovxalanmış bulyonu kubiki
  • 500 q ət
  • 1 təndir çörəyi
  • 5-6 xörək qaşığı yağ
  • duz, istiot
Hazırlıq addımları
  • Addım 1

    Qırmızı və ağ kələmin yarpaqlarını, xiyarı nazik-nazik doğrayın, sonra ovxalanmış bulyon kubikini üstünə tökün və qarışdırın.

  • Addım 2

    Pomidorları və soğanı doğrayın.

  • Addım 3

    Yağı tavada isidin, əti qızardın, soğanı əlavə edin və qarışdırın.

  • Addım 4

    Zövqə görə duz-istiot qatın, əti xırtıldayan olana qədər qızardın.

  • Addım 5

    Çörəyi 4 hissəyə uzununa kəsin, bir qədər qızardın.

  • Addım 6

    Süfrəyə verilmə: Çörək isti olarkən onu ət və qalan inqrediyentlərlə doldurun.Kababın üzərinə ənənəvi türk sarımsaqlı qatıq tökün