Duzlu qızılbalıq

Fransa mətbəxində dəniz məhsulları böyük rol oynayır. Duzlu qızılbalıq isə nəinki dadlı, həm də sağlamlıq üçün çox faydalıdır.

Hazırlıq addımları

  • Marinad hazırlayın (bütün maddələri qarışdırın) və onu qızılbalığın üzərinə tökün. Əldə olunan qarışığı bir neçə saatlığa soyuducuya qoyun.

  • Mərcini dəfnə yarpağı, sarımsaq və istiot dənəsi ilə qaynadın, axıra yaxın duz tökün. Diqqət edin ki, mərci bişdikdən sonra dağılmasın.

  • Yerkökünü bir neçə dəqiqə ərzində qaynar suda qaynadın, suyunu tökün və qaynar suda soyudun. Kök yumşalmamalıdır.

  • Mərcini arpacıq soğan, sous və marinadla yaxşıca qarışdırın. Hər şey bir müddət suyu özünə çəkməlidir.

  • Qızılbalığı marinaddan çıxarın və qurudun. Balığı xirda tikələrə doğrayın. Bu tikələri boşqaba nazik təbəqə ilə düzün və balığın üzərindən mərci salatını tökün.

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Duzlu qızılbalıq
3 nəfər 45 deq çox Orta
İNGREDİYENTLƏR
  • 3 ədəd sümüyü təmizlənmiş təzə qızılbalıq
  • 100 q yaşıl mərci
  • kub şəklində doğranmış ½ kök
  • 1 arpacıq soğan
  • dəfnə yarpağı 3 dənə
  • qara bibər
  • 1 diş sarımsaq
  • Sous:
  • 1 qaşıq zeytun yağı
  • 1 ½ qaşıq soya sousu
  • 1 qaşıq zeytun yağı
  • bir çimdik rəndələnmiş zəncəfil
  • bir çimdik toz vasabi
  • kub şəklində doğranmış arpacıq soğan
  • Marinad:
  • yarım stəkan su
  • yarım stəkan açıq rəngli soya sousu olan ¼ limon şirəsi
  • olduqca böyük bir çimdik vasabi
  • bir çimdik rəndələnmiş zəncəfil
  • bir diş sarımsaq – rəndələnmiş
Hazırlıq addımları
  • Addım 1

    Marinad hazırlayın (bütün maddələri qarışdırın) və onu qızılbalığın üzərinə tökün. Əldə olunan qarışığı bir neçə saatlığa soyuducuya qoyun.

  • Addım 2

    Mərcini dəfnə yarpağı, sarımsaq və istiot dənəsi ilə qaynadın, axıra yaxın duz tökün. Diqqət edin ki, mərci bişdikdən sonra dağılmasın.

  • Addım 3

    Yerkökünü bir neçə dəqiqə ərzində qaynar suda qaynadın, suyunu tökün və qaynar suda soyudun. Kök yumşalmamalıdır.

  • Addım 4

    Mərcini arpacıq soğan, sous və marinadla yaxşıca qarışdırın. Hər şey bir müddət suyu özünə çəkməlidir.

  • Addım 5

    Qızılbalığı marinaddan çıxarın və qurudun. Balığı xirda tikələrə doğrayın. Bu tikələri boşqaba nazik təbəqə ilə düzün və balığın üzərindən mərci salatını tökün.