Bu veb sayt istifadə məlumatlarınızı ("cookies") toplayır. Bu veb səhifəni istifadə edərək məxfilik siyasətinə razılıq verirsiniz.

Daha ətraflı

Duzlu qızılbalıq

Fransa mətbəxində dəniz məhsulları böyük rol oynayır. Duzlu qızılbalıq isə nəinki dadlı, həm də sağlamlıq üçün çox faydalıdır.

Hazırlıq addımları

  • Marinad hazırlayın (bütün maddələri qarışdırın) və onu qızılbalığın üzərinə tökün. Əldə olunan qarışığı bir neçə saatlığa soyuducuya qoyun.
  • Mərcini dəfnə yarpağı, sarımsaq və istiot dənəsi ilə qaynadın, axıra yaxın duz tökün. Diqqət edin ki, mərci bişdikdən sonra dağılmasın.
  • Yerkökünü bir neçə dəqiqə ərzində qaynar suda qaynadın, suyunu tökün və qaynar suda soyudun. Kök yumşalmamalıdır.
  • Mərcini arpacıq soğan, sous və marinadla yaxşıca qarışdırın. Hər şey bir müddət suyu özünə çəkməlidir.
  • Qızılbalığı marinaddan çıxarın və qurudun. Balığı xirda tikələrə doğrayın. Bu tikələri boşqaba nazik təbəqə ilə düzün və balığın üzərindən mərci salatını tökün.

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Duzlu qızılbalıq
3 nəfər 45 deq çox Orta
İNGREDİYENTLƏR
  • 3 ədəd sümüyü təmizlənmiş təzə qızılbalıq
  • 100 q yaşıl mərci
  • kub şəklində doğranmış ½ kök
  • 1 arpacıq soğan
  • dəfnə yarpağı 3 dənə
  • qara bibər
  • 1 diş sarımsaq
  • Sous:
  • 1 qaşıq zeytun yağı
  • 1 ½ qaşıq soya sousu
  • 1 qaşıq zeytun yağı
  • bir çimdik rəndələnmiş zəncəfil
  • bir çimdik toz vasabi
  • kub şəklində doğranmış arpacıq soğan
  • Marinad:
  • yarım stəkan su
  • yarım stəkan açıq rəngli soya sousu olan ¼ limon şirəsi
  • olduqca böyük bir çimdik vasabi
  • bir çimdik rəndələnmiş zəncəfil
  • bir diş sarımsaq – rəndələnmiş
Hazırlıq addımları
  • Addım 1

    Marinad hazırlayın (bütün maddələri qarışdırın) və onu qızılbalığın üzərinə tökün. Əldə olunan qarışığı bir neçə saatlığa soyuducuya qoyun.

  • Addım 2

    Mərcini dəfnə yarpağı, sarımsaq və istiot dənəsi ilə qaynadın, axıra yaxın duz tökün. Diqqət edin ki, mərci bişdikdən sonra dağılmasın.

  • Addım 3

    Yerkökünü bir neçə dəqiqə ərzində qaynar suda qaynadın, suyunu tökün və qaynar suda soyudun. Kök yumşalmamalıdır.

  • Addım 4

    Mərcini arpacıq soğan, sous və marinadla yaxşıca qarışdırın. Hər şey bir müddət suyu özünə çəkməlidir.

  • Addım 5

    Qızılbalığı marinaddan çıxarın və qurudun. Balığı xirda tikələrə doğrayın. Bu tikələri boşqaba nazik təbəqə ilə düzün və balığın üzərindən mərci salatını tökün.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description