Dxal– şorba-püre

Deyirlər ki, heç olmasa, gündə bir dəfə hər bir hind evində dxal yeyilir.

Hazırlıq addımları

  • Mərcini yaxalayın və bir gecə isladın.

  • Mərcini isladıldığı suda odun üzərinə qoyun. Qaynadın.

  • Soğanı xırda doğrayın, pomidor kiçik dilimlərlə doğrayın və bütün ədviyyatlarla birlikdə mərciyə əlavə edin. Hər 15 dəqiqədən bir qarışdıraraq 1 saat 15 dəqiqə yavaş odda bişirin.

  • Yemək hazır olana yaxın yağ və doğranmış təzə keşniş əlavə edin.

  • Qaram masala: hər ədviyyatı quru tavada təxminən 15 dəqiqə qovurun. Bütün ədviyyatlar hazır olduqda qarışdırın və qəhvə üyüdücüsündə üyüdün. Qaram masalanı quru qapalı bankada saxlayın.

  • Dxalı tərəvəzlər və çapati ilə isti şəkildə süfrəyə verin.

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Dxal– şorba-püre
2 nəfər 30-45 dəq Asan
İNGREDİYENTLƏR
  • Dxal:
  • 2 stəkan sarı və ya qırmızı mərci
  • 6 stəkan su
  • 1-2 soğan
  • 2 x.q. duz
  • 1 ½ x.q. sarıkök
  • 2 ç.q. qaram masala
  • bir diş sarımsaq
  • zəncəfil kökünün bir parçası
  • parça çili bibəri
  • yarım banka qabıqsız konservləşdirilmiş pomidor
  • kərə yağı
  • təzə keşniş
  • Qaram masala:
  • 4 x.q. keşniş
  • 2 x.q. zirə
  • 2 x.q. ətrli güllücə
  • 2 ç.q. qərənfil
  • 2 ç.q. hil toxumu
  • 2 parça 5 sm-lik darçın
Hazırlıq addımları
  • Addım 1

    Mərcini yaxalayın və bir gecə isladın.

  • Addım 2

    Mərcini isladıldığı suda odun üzərinə qoyun. Qaynadın.

  • Addım 3

    Soğanı xırda doğrayın, pomidor kiçik dilimlərlə doğrayın və bütün ədviyyatlarla birlikdə mərciyə əlavə edin. Hər 15 dəqiqədən bir qarışdıraraq 1 saat 15 dəqiqə yavaş odda bişirin.

  • Addım 4

    Yemək hazır olana yaxın yağ və doğranmış təzə keşniş əlavə edin.

  • Addım 5

    Qaram masala: hər ədviyyatı quru tavada təxminən 15 dəqiqə qovurun. Bütün ədviyyatlar hazır olduqda qarışdırın və qəhvə üyüdücüsündə üyüdün. Qaram masalanı quru qapalı bankada saxlayın.

  • Addım 6

    Dxalı tərəvəzlər və çapati ilə isti şəkildə süfrəyə verin.