Empanadas – Argentinanın iri düşbərəsi

Bu, Hindistan mirasıdır. Hər bir rayonun öz empanadas resepti var, onlar bir-birindən ölçüsü və içliyi ilə fərqlənirlər. Ənənəvi içlik – donuz qiyməsindəndir və kriola adlanır, o həmçinin pendir və vetçina, toyuq, qarğıdalı və soğan, ya da ispanaq və hisə verilmiş piydən ola bilər. Xəmir incə olmalıdır.

Hazırlıq addımları

  • Xəmiri hazırlamaq üçün isti süddə mayanı həll etmək, yumurta sarısını yağ və şəkəri əlavə etmək lazımdır. Yavaş-yavaş un əlavə edin və xəmiri yoğurun. Xəmiri folqaya bükün və bir gecəlik soyuducuya qoyun.

  • İndi qiyməyə keçmək olar. Soğanı kub şəklində doğrayın, sarımsağı sarmısaqəzəndə əzin. İsti günəbaxan yağda əvvəlcə soğanı qızardın, sonra isə sarımsaq və qiyməni əlavə edin. Təxminən 10 dəqiqə qızardın.

  • Qiyməni oddan götürün və ona 1 yumurta, 1 yumurta sarısı, xama və doğranmış cəfəri əlavə edin.

  • Xəmiri 4 hissəyə bölün, hər birini 15 sm diametrində yayın. Hər birinə içlik porsiyası qoyun, qatlayın və kənarları yapışdırın.

  • Bişirməmişdən əvvəl, düşbərələrin üzərinə yumurta sarısı sürtün.

  • Sobada təxminən 20 dəqiqə 200°C temperaturda bişirin. Tavada heyvani yağlarla qızartmaq olar.

  • Empanadası əllə yemək lazımdır.

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Empanadas – Argentinanın iri düşbərəsi
8 nəfər 45 deq çox Orta
İNGREDİYENTLƏR
  • Həmiri üçün:
  • 300 qr un
  • 2 yumurta sarısı
  • 4 x.q süd
  • 100 qr maya
  • 200 qr kərə yağı
  • duz
  • İçlik üçün:
  • 350 qr farş assorti
  • 1 yumurta
  • 4 x.q xama
  • 2 soğan
  • 1 diş sarımsaq
  • 2 x.q bitki yağı
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 dəstə cəfəri və duz
Hazırlıq addımları
  • Addım 1

    Xəmiri hazırlamaq üçün isti süddə mayanı həll etmək, yumurta sarısını yağ və şəkəri əlavə etmək lazımdır. Yavaş-yavaş un əlavə edin və xəmiri yoğurun. Xəmiri folqaya bükün və bir gecəlik soyuducuya qoyun.

  • Addım 2

    İndi qiyməyə keçmək olar. Soğanı kub şəklində doğrayın, sarımsağı sarmısaqəzəndə əzin. İsti günəbaxan yağda əvvəlcə soğanı qızardın, sonra isə sarımsaq və qiyməni əlavə edin. Təxminən 10 dəqiqə qızardın.

  • Addım 3

    Qiyməni oddan götürün və ona 1 yumurta, 1 yumurta sarısı, xama və doğranmış cəfəri əlavə edin.

  • Addım 4

    Xəmiri 4 hissəyə bölün, hər birini 15 sm diametrində yayın. Hər birinə içlik porsiyası qoyun, qatlayın və kənarları yapışdırın.

  • Addım 5

    Bişirməmişdən əvvəl, düşbərələrin üzərinə yumurta sarısı sürtün.

  • Addım 6

    Sobada təxminən 20 dəqiqə 200°C temperaturda bişirin. Tavada heyvani yağlarla qızartmaq olar.

  • Addım 7

    Empanadası əllə yemək lazımdır.