Falafel - vegetarian kotletləri

Falafel, kababdan sonra Avropada, ərəb mətbəxinin ən məşhur yeməyidir.

Hazırlıq addımları

  • Yuyulmuş noxudu bir gecə isladın. Sudan noxudlardan çıxmış qabıqları təmizləyin. Süzün, qurudun və quru püre alınana qədər ovun.

  • Doğranmış cəfəri və keşnişi noxudla qarışdırın. Sarımsaq və yaşıl soğanı doğrayın, zirə, soda, duz, istiotla qarışdırın və qalan kütləyə əlavə edin. Hamısını yaxşıca əzin və 2 saatlığa soyuducuya qoyun.

  • Əlləri azca isladın, bundan sonra alınmış kütlədən toplar düzəldin, sonra isə yastıladın.

  • Qazana çoxlu miqdarda günəbaxan yağı tökün (təxminən 3 sm). Falafeli qızdırılmış yağda, tünd-qəhvəyi rəng alana qədər qızardın.

  • Qurudun və kiçik kasada süfrəy verin

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Falafel - vegetarian kotletləri
4 nəfər 30-45 dəq Asan
İNGREDİYENTLƏR
  • <p><a href="https://bonduelle.az/m-hsul/yasil-noxud-nejniy1">250 q yaşıl noxud Nejnıy Bonduelle</a></p>
  • <p>5 baş əkin soğanı</p>
  • <p>1 diş sarımsaq</p>
  • <p>1 qaşıq xırda doğranmış keşniş</p>
  • <p>1 qaşıq xırda doğranmış cəfəri</p>
  • <p>&frac12; &Ccedil;ay qaşığı zirə</p>
  • <p>&frac14; &Ccedil;ay qaşığı soda</p>
  • <p>duz,istiot</p>
  • <p>qızartmaq &uuml;&ccedil;&uuml;n g&uuml;nəbaxan yağı</p>
Hazırlıq addımları
  • Addım 1

    Yuyulmuş noxudu bir gecə isladın. Sudan noxudlardan çıxmış qabıqları təmizləyin. Süzün, qurudun və quru püre alınana qədər ovun.

  • Addım 2

    Doğranmış cəfəri və keşnişi noxudla qarışdırın. Sarımsaq və yaşıl soğanı doğrayın, zirə, soda, duz, istiotla qarışdırın və qalan kütləyə əlavə edin. Hamısını yaxşıca əzin və 2 saatlığa soyuducuya qoyun.

  • Addım 3

    Əlləri azca isladın, bundan sonra alınmış kütlədən toplar düzəldin, sonra isə yastıladın.

  • Addım 4

    Qazana çoxlu miqdarda günəbaxan yağı tökün (təxminən 3 sm). Falafeli qızdırılmış yağda, tünd-qəhvəyi rəng alana qədər qızardın.

  • Addım 5

    Qurudun və kiçik kasada süfrəy verin