Falafel - vegetarian kotletləri

Falafel, kababdan sonra Avropada, ərəb mətbəxinin ən məşhur yeməyidir.

Hazırlıq addımları

  • Yuyulmuş noxudu bir gecə isladın. Sudan noxudlardan çıxmış qabıqları təmizləyin. Süzün, qurudun və quru püre alınana qədər ovun.

  • Doğranmış cəfəri və keşnişi noxudla qarışdırın. Sarımsaq və yaşıl soğanı doğrayın, zirə, soda, duz, istiotla qarışdırın və qalan kütləyə əlavə edin. Hamısını yaxşıca əzin və 2 saatlığa soyuducuya qoyun.

  • Əlləri azca isladın, bundan sonra alınmış kütlədən toplar düzəldin, sonra isə yastıladın.

  • Qazana çoxlu miqdarda günəbaxan yağı tökün (təxminən 3 sm). Falafeli qızdırılmış yağda, tünd-qəhvəyi rəng alana qədər qızardın.

  • Qurudun və kiçik kasada süfrəy verin

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Falafel - vegetarian kotletləri
4 nəfər 30-45 dəq Asan
İNGREDİYENTLƏR
  • 250 q yaşıl noxud Nejnıy Bonduelle
  • 5 baş əkin soğanı
  • 1 diş sarımsaq
  • 1 qaşıq xırda doğranmış keşniş
  • 1 qaşıq xırda doğranmış cəfəri
  • ½ Çay qaşığı zirə
  • ¼ Çay qaşığı soda
  • duz,istiot
  • qızartmaq üçün günəbaxan yağı
Hazırlıq addımları
  • Addım 1

    Yuyulmuş noxudu bir gecə isladın. Sudan noxudlardan çıxmış qabıqları təmizləyin. Süzün, qurudun və quru püre alınana qədər ovun.

  • Addım 2

    Doğranmış cəfəri və keşnişi noxudla qarışdırın. Sarımsaq və yaşıl soğanı doğrayın, zirə, soda, duz, istiotla qarışdırın və qalan kütləyə əlavə edin. Hamısını yaxşıca əzin və 2 saatlığa soyuducuya qoyun.

  • Addım 3

    Əlləri azca isladın, bundan sonra alınmış kütlədən toplar düzəldin, sonra isə yastıladın.

  • Addım 4

    Qazana çoxlu miqdarda günəbaxan yağı tökün (təxminən 3 sm). Falafeli qızdırılmış yağda, tünd-qəhvəyi rəng alana qədər qızardın.

  • Addım 5

    Qurudun və kiçik kasada süfrəy verin