Gaspaço - tərəvəz şorbası

Bu məşhur ispan şorbasının bir çox növləri vardır, amma onun ənənəvi hazırlama resepti – Andaluziyadandır. Ənənəyə görə, gaspaço taxta kasalarda verilir, və onu taxta qaşıqlarla yeyirlər. İstidə gaspaço əvəzedilməzdir.

Hazırlıq addımları

  • Tərəvəzləri yuyun, üzərinə qaynar su tökülmüş pomidorların qabığını təmizləyin, kub şəklində doğrayın və tumlarını təmizləyin. Xiyarı təmizləyin, tumlarını təmizləyin və təxminən 1 sm böyüklüyündə doğrayın

  • Təmizlənmiş soğanı xırda-xırda doğrayın. Sarımsağı sürtgəcdən keçirin. Bibərin tumlarını təmizləyin və xırda-xırda doğrayın.

  • Tərəvəzləri çaxır sirkəsi, zeytun yağı, çörək və soyuq su ilə qarışdırın. Sonra qapağını örtün və 2 saatlığa soyuducuya qoyun.

  • Süfrəyə verməmişdən əvvəl gaspaçonu blenderdə qarışdırın. Zövqə görə duz və istiot əlavə edin. Mütləq şorbaya bir neçə parça buz qoyun.

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Gaspaço - tərəvəz şorbası
6 nəfər 45 deq çox Asan
İNGREDİYENTLƏR
  • 1,25 kq pomidor
  • 1 xiyar
  • 1 baş soğan
  • 1 yaşıl şirin bibər
  • 2 diş sarımsaq
  • 200 q bulka içi
  • 4 q. zeytun yağı
  • 2 q. çaxır sirkəsi
  • 1 litr soyuq qaynadılmış su
  • Buz parçaları, istiot, duz
Hazırlıq addımları
  • Addım 1

    Tərəvəzləri yuyun, üzərinə qaynar su tökülmüş pomidorların qabığını təmizləyin, kub şəklində doğrayın və tumlarını təmizləyin. Xiyarı təmizləyin, tumlarını təmizləyin və təxminən 1 sm böyüklüyündə doğrayın

  • Addım 2

    Təmizlənmiş soğanı xırda-xırda doğrayın. Sarımsağı sürtgəcdən keçirin. Bibərin tumlarını təmizləyin və xırda-xırda doğrayın.

  • Addım 3

    Tərəvəzləri çaxır sirkəsi, zeytun yağı, çörək və soyuq su ilə qarışdırın. Sonra qapağını örtün və 2 saatlığa soyuducuya qoyun.

  • Addım 4

    Süfrəyə verməmişdən əvvəl gaspaçonu blenderdə qarışdırın. Zövqə görə duz və istiot əlavə edin. Mütləq şorbaya bir neçə parça buz qoyun.