Bu veb sayt istifadə məlumatlarınızı ("cookies") toplayır. Bu veb səhifəni istifadə edərək məxfilik siyasətinə razılıq verirsiniz.

Daha ətraflı

Hindistansayağı karri toyuğu

Xörəyin adı tamil sözü karidən əmələ gəlir, o, sousda tərəvəzlər və ya sous deməkdir. Karini təkcə cənub-şərqi Asiyanın bir çox ölkələrində deyil, demək olar ki, bütün dünyada tanıyırlar.

Hazırlıq addımları

  • Toyuq ətini təzə sıxılmış limon şirəsi və darçın əlavə etməklə xamada isladın.
  • Bundan sonra əti qızartmamışdan əvvəl ən azı 1-2 saatlığa soyuducuya qoyun. Marinada qoyulmuş əti marinaddan çıxardıb qurutmaq lazımdır.
  • Böyük tavada bitki yağını qaynayana qədər qızdırın və ət qızarana qədər qızardın.
  • Əti tavadan götürün və kənara qoyun.ürün və kənara qoyun.
  • Tavada soğanı qızardın, zəncəfil və sarımsaq əlavə edin, ən sonda isə karri tozu və sarıkök səpin.
  • Marinad, tomat şirəsi, hindqozu südü, mixək, hil və darçınla toyuğu əlavə etməyin tam zamanıdır.
  • Zövqə görə duz və istiot əlavə edin. Atəşi azaldın və toyuq yumşalana qədər hazırlayın (təxminən 20 dəqiqə).
  • Süfrəyə düyü ilə verin.

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Hindistansayağı karri toyuğu
4 nəfər 45 deq çox Asan
İNGREDİYENTLƏR
  • 2 ədəd toyuq döş əti
  • 2 xırda doğranmış soğan
  • 1 qaşıq bitki yağı
  • 1 qaşıq xırda doğranmış təzə zəncəfil
  • 2 qaşıq rəndələnmiş sarımsaq
  • 2 qaşıq sarıkök
  • 1 qaşıq karri tozu
  • 350 ml tomat pastası
  • 250 ml kokos südü
  • 5 dənəcik qərənfil
  • 3 dənəcik hil
  • 1 darçın sapı
  • duz və istiot zövqə görə
Hazırlıq addımları
  • Addım 1

    Toyuq ətini təzə sıxılmış limon şirəsi və darçın əlavə etməklə xamada isladın.

  • Addım 2

    Bundan sonra əti qızartmamışdan əvvəl ən azı 1-2 saatlığa soyuducuya qoyun. Marinada qoyulmuş əti marinaddan çıxardıb qurutmaq lazımdır.

  • Addım 3

    Böyük tavada bitki yağını qaynayana qədər qızdırın və ət qızarana qədər qızardın.

  • Addım 4

    Əti tavadan götürün və kənara qoyun.ürün və kənara qoyun.

  • Addım 5

    Tavada soğanı qızardın, zəncəfil və sarımsaq əlavə edin, ən sonda isə karri tozu və sarıkök səpin.

  • Addım 6

    Marinad, tomat şirəsi, hindqozu südü, mixək, hil və darçınla toyuğu əlavə etməyin tam zamanıdır.

  • Addım 7

    Zövqə görə duz və istiot əlavə edin. Atəşi azaldın və toyuq yumşalana qədər hazırlayın (təxminən 20 dəqiqə).

  • Addım 8

    Süfrəyə düyü ilə verin.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description