Hindistansayağı karri toyuğu

Xörəyin adı tamil sözü karidən əmələ gəlir, o, sousda tərəvəzlər və ya sous deməkdir. Karini təkcə cənub-şərqi Asiyanın bir çox ölkələrində deyil, demək olar ki, bütün dünyada tanıyırlar.

Hazırlıq addımları

  • Toyuq ətini təzə sıxılmış limon şirəsi və darçın əlavə etməklə xamada isladın.

  • Bundan sonra əti qızartmamışdan əvvəl ən azı 1-2 saatlığa soyuducuya qoyun. Marinada qoyulmuş əti marinaddan çıxardıb qurutmaq lazımdır.

  • Böyük tavada bitki yağını qaynayana qədər qızdırın və ət qızarana qədər qızardın.

  • Əti tavadan götürün və kənara qoyun.ürün və kənara qoyun.

  • Tavada soğanı qızardın, zəncəfil və sarımsaq əlavə edin, ən sonda isə karri tozu və sarıkök səpin.

  • Marinad, tomat şirəsi, hindqozu südü, mixək, hil və darçınla toyuğu əlavə etməyin tam zamanıdır.

  • Zövqə görə duz və istiot əlavə edin. Atəşi azaldın və toyuq yumşalana qədər hazırlayın (təxminən 20 dəqiqə).

  • Süfrəyə düyü ilə verin.

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Hindistansayağı karri toyuğu
4 nəfər 45 deq çox Asan
İNGREDİYENTLƏR
  • 2 ədəd toyuq döş əti
  • 2 xırda doğranmış soğan
  • 1 qaşıq bitki yağı
  • 1 qaşıq xırda doğranmış təzə zəncəfil
  • 2 qaşıq rəndələnmiş sarımsaq
  • 2 qaşıq sarıkök
  • 1 qaşıq karri tozu
  • 350 ml tomat pastası
  • 250 ml kokos südü
  • 5 dənəcik qərənfil
  • 3 dənəcik hil
  • 1 darçın sapı
  • duz və istiot zövqə görə
Hazırlıq addımları
  • Addım 1

    Toyuq ətini təzə sıxılmış limon şirəsi və darçın əlavə etməklə xamada isladın.

  • Addım 2

    Bundan sonra əti qızartmamışdan əvvəl ən azı 1-2 saatlığa soyuducuya qoyun. Marinada qoyulmuş əti marinaddan çıxardıb qurutmaq lazımdır.

  • Addım 3

    Böyük tavada bitki yağını qaynayana qədər qızdırın və ət qızarana qədər qızardın.

  • Addım 4

    Əti tavadan götürün və kənara qoyun.ürün və kənara qoyun.

  • Addım 5

    Tavada soğanı qızardın, zəncəfil və sarımsaq əlavə edin, ən sonda isə karri tozu və sarıkök səpin.

  • Addım 6

    Marinad, tomat şirəsi, hindqozu südü, mixək, hil və darçınla toyuğu əlavə etməyin tam zamanıdır.

  • Addım 7

    Zövqə görə duz və istiot əlavə edin. Atəşi azaldın və toyuq yumşalana qədər hazırlayın (təxminən 20 dəqiqə).

  • Addım 8

    Süfrəyə düyü ilə verin.