Hazırlıq addımları
-
Noxudu 8 saat suda isladın. Sonra suyunu süzün, lakin isladıldığı suyu tullamayın.
-
Soğan və sarımsağı xırda-xırda doğrayın. Zeytun yağında azca qızardın, sarıkök və noxudun isladıldığı sudan bir az əlavə edin. Sonra noxud əlavə edin və noxudun isladıldığı suyu noxudun səviyyəsindən 3 sm yüksək olana qədər əlavə edin. Qaynadıqdan sonra noxud yumşalana qədər bişirin.
-
Noxudu süzün, noxudun suyunu isə saxlayın. Noxudu çəngəllə əzin, bir neçə qaşıq bulyon əlavə edin və kütlə mayonezə oxşayana qədər qarışdırıcı ilə qarışdırın.
-
Kasaya tökün, duz, limon şirəsi və tahina məcunu əlavə edin, və yaxşıca qarışdırın. Məcunu doğranmış cəfəri ilə bəzəyin.