Bu veb sayt istifadə məlumatlarınızı ("cookies") toplayır. Bu veb səhifəni istifadə edərək məxfilik siyasətinə razılıq verirsiniz.

Daha ətraflı

İspanaqlı və pendirli kiş

Yaz tərəvəzlərindən birinin - ispanağın üstünlük təşkil etdiyi məşhur piroq

Hazırlıq addımları

  • Kəvər soğanını, sarımsağı və bekonu kiçik hissələr şəklində doğrayın, çedar və feta pendirini sürtgəcdən keçirin, yerkökünü, turpu, yaşıl soğanı və xardal yarpağını doğrayın.

  • İçliyi hazırlayın. Bekonu kəvər soğanı və sarımsaqla qovurun, otaq temperaturunda donu açılmış ispanağı əlavə edin (ələkdən çox yaxşı keçirin) və daim qarışdırın. Maye buxarlandıqdan sonra sobanı söndürün və qaymaq, çedar pendiri, feta pendiri, çəngəllə çırpılmış 3 yumurtanı əlavə edin.

  • Un, duz, kərə yağı və az miqdarda soyuq su ilə xəmir hazırlayın. Yoğurun, polietilen örtüklə örtün və soyuducuda 30 dəqiqə saxlayın.

  • Xəmiri soyuducudan çıxarın və az miqdarda unla yuvarlayın. Bişirmə qabını kərə yağı ilə yağlayın və xəmiri içinə qoyun, yaxşı forma əldə etmək üçün kənarlarını diqqətlə kəsin. Xəmirdə çəngəl ilə deliklər düzəldin və üzərinə eyni formada kəsilmiş perqament qoyun. Xəmirin qalxmasının qarşısını almaq üçün quru lobya qoyun. Sonra sobada 175°C temperaturda qızılı rəng olana qədər 20 dəqiqə bişirin.

  • Bundan sonra xəmiri sobadan çıxarın, içliyi əlavə edin, çedar pendirini səpin və kişi 180°C temperaturda əlavə 30 dəqiqə bişirin.

  • İspanaq kişi üçün qarnir yerkökü, turp, kahı yarpağı və yaşıl soğan ola bilər. Limon şirəsi, zeytun yağı, duz və istiotdan yüngül sous hazırlayın.

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

İspanaqlı və pendirli kiş
4 nəfər 45 deq çox Çətin
İNGREDİYENTLƏR
  • <p>1 piroq &uuml;&ccedil;&uuml;n</p>
  • <p><strong>Xəmir:</strong></p>
  • <p>200 q un</p>
  • <p>100 q kərə yağı</p>
  • <p>az miqdarda soyuq su</p>
  • <p>duz</p>
  • <p><strong>İ&ccedil;lik:</strong></p>
  • <p><a href=https://bonduelle.az/m-hsul/ispanaq-yarpagi target=_blank rel=noopener>1 paket (400 q) Bonduelle İspanağı</a></p>
  • <p>10 dilim bekon</p>
  • <p>150 q feta pendiri</p>
  • <p>50 q &ccedil;edar pendiri</p>
  • <p>250 ml qaymaq</p>
  • <p>1 kəvər soğanı</p>
  • <p>3 yumurta</p>
  • <p>3 diş sarımsaq</p>
  • <p><strong>Qarnir:</strong></p>
  • <p>1 dəstə yaşıl kahı</p>
  • <p>6 turp</p>
  • <p>bir dəstə yaşıl soğan</p>
  • <p>2 yerk&ouml;k&uuml;</p>
  • <p>bir limonun şirəsi</p>
  • <p>duz</p>
  • <p>İstiot</p>
Hazırlıq addımları
  • Addım 1

    Kəvər soğanını, sarımsağı və bekonu kiçik hissələr şəklində doğrayın, çedar və feta pendirini sürtgəcdən keçirin, yerkökünü, turpu, yaşıl soğanı və xardal yarpağını doğrayın.

  • Addım 2

    İçliyi hazırlayın. Bekonu kəvər soğanı və sarımsaqla qovurun, otaq temperaturunda donu açılmış ispanağı əlavə edin (ələkdən çox yaxşı keçirin) və daim qarışdırın. Maye buxarlandıqdan sonra sobanı söndürün və qaymaq, çedar pendiri, feta pendiri, çəngəllə çırpılmış 3 yumurtanı əlavə edin.

  • Addım 3

    Un, duz, kərə yağı və az miqdarda soyuq su ilə xəmir hazırlayın. Yoğurun, polietilen örtüklə örtün və soyuducuda 30 dəqiqə saxlayın.

  • Addım 4

    Xəmiri soyuducudan çıxarın və az miqdarda unla yuvarlayın. Bişirmə qabını kərə yağı ilə yağlayın və xəmiri içinə qoyun, yaxşı forma əldə etmək üçün kənarlarını diqqətlə kəsin. Xəmirdə çəngəl ilə deliklər düzəldin və üzərinə eyni formada kəsilmiş perqament qoyun. Xəmirin qalxmasının qarşısını almaq üçün quru lobya qoyun. Sonra sobada 175°C temperaturda qızılı rəng olana qədər 20 dəqiqə bişirin.

  • Addım 5

    Bundan sonra xəmiri sobadan çıxarın, içliyi əlavə edin, çedar pendirini səpin və kişi 180°C temperaturda əlavə 30 dəqiqə bişirin.

  • Addım 6

    İspanaq kişi üçün qarnir yerkökü, turp, kahı yarpağı və yaşıl soğan ola bilər. Limon şirəsi, zeytun yağı, duz və istiotdan yüngül sous hazırlayın.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description