Kalalaatikko– balıq zapekankası

Fin süfrəsi heç vaxt bolluğu ilə seçilməyib, bu ölkənin sakinləri uzun müddət ədviyyat istifadə etməyiblər, və xörəklərə əsasən cəfəri və şüyüd əlavə edirdilər. Bir çox yeməklərin əsası balıq və kartofdur və Kalalaatikko istisna deyil. Zapekankanın müxtəlif növləri olsa da, əsas tərkib hissələri hər yerdə eynidir.

Hazırlıq addımları

  • Kartofu təmizləyin, onu kiçik dilimlərə doğrayın və yağ çəkilmiş qazana qoyun.

  • Təzə siyənəyi hazırlayın, nazik dilimlərə doğrayın qoyun və kartofun üzərinə düzün.

  • Bu iki qatın üzərindən xırda doğranmış soğan tökün, hamısının üzərinə un səpin və bitki yağı gəzdirın. Hazır olana qədər zəif odda pörtlədin.

  • Siyənəklə hazır kartofun üzərinə çırpılmış süd və yumurta tökün.

  • Sobada təxminən 10 dəqiqə bişirin.

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Kalalaatikko– balıq zapekankası
4 nəfər 30-45 dəq Asan
İNGREDİYENTLƏR
  • 300 q təzə siyənək
  • 800 q kartof
  • 80 q adi soğan
  • 50 q bitki yağı
  • 130 q süd
  • 2 yumurta
  • 1 x.q. buğda unu
Hazırlıq addımları
  • Addım 1

    Kartofu təmizləyin, onu kiçik dilimlərə doğrayın və yağ çəkilmiş qazana qoyun.

  • Addım 2

    Təzə siyənəyi hazırlayın, nazik dilimlərə doğrayın qoyun və kartofun üzərinə düzün.

  • Addım 3

    Bu iki qatın üzərindən xırda doğranmış soğan tökün, hamısının üzərinə un səpin və bitki yağı gəzdirın. Hazır olana qədər zəif odda pörtlədin.

  • Addım 4

    Siyənəklə hazır kartofun üzərinə çırpılmış süd və yumurta tökün.

  • Addım 5

    Sobada təxminən 10 dəqiqə bişirin.