Lazanya - makarondan hazırlanmış zapekanka

Makaron, tərəvəzlər və döyülmüş ətdən hazırlanmış italyan zapekankası.

Hazırlıq addımları

  • Makaronları bir az duzlanmış suda təxminən 5 dəqiqə ərzində bişirin. Onları çıxardın və ayrıca düzün ki, bir birinə yapışmasın.

  • Doğranmış pomidorları bir qazanda qarışdırın; reyhanı və qaraqınığı, sonra isə doğranmış badımcanı, yunan balqabağını, bibəri əlavə edin. Zəif odda yağda qızardın. Həmin vaxtda soğanı doğrayın, duzu və istiotu qatın və hamısını qızardın.

  • Qızartmağın sonunda doğranmış sarımsağı əlavə edin və bir az da qızardın. Sonra bu qarışığı sousa əlavə edin.

  • Ətlə soğanı 8-12 dəqiqə ərzində zəif odda qızardın. Ət hazır olandan sonra pomidoru əlavə edin və bir az da qızardın.

  • Sousu əlavə edin. Zövqə uyğun duz-istiot qatın. Oddan götürün.

  • Pendir sousunu hazlrlayın: Kərə yağını tavanda əridin, unu əlavə edin. Un ağ olana kimi hamısını bir az qızardın, sonra daima qarışdıraraq qatı krem konsistensiyasına gələnə qədər südü yavaş-yavaş əlavə edin. Sonra isə pendiri əlavə edin və pendir əriyənə qədər bişirin. İstiotu və cövüzü qatın

  • Tavanın dibinə kərə yağı yaxın. Sonra isə sıra ilə makaronu, pendir sousunu və əti qat-qat düzün, üstündən isə doğranmış pendiri qoyun, ərzaqlar qurtarana kimi qatları düzməyə davam edin.

  • Üstünə pendir və reyhanı səpin.

  • 109 C° temperaturda 30 dəqiqə sobada bişirin.

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Lazanya - makarondan hazırlanmış zapekanka
4 nəfər 45 deq çox Çətin
İNGREDİYENTLƏR
  • 3 banka pomidor
  • 1 banka tomat pastası
  • 1 yunan balqabağı
  • 1 badımcan
  • 2 orta soğan
  • 3 sarımsaq dişi
  • 2 bibər
  • 500 q döyülmüş ət
  • 500 q kəskin ətirli pendir
  • 250 q pendir
  • Makaron
  • Pendir sousu: 2 süfrə qaşığı kərə yağı, 4 süfrə qaşığı un, 2 fincan süd
  • Ədviyyatlar: doğranmış cövüz, reyhan, qaraqınıq, istiot, duz, bir çimdik paprika
  • Əlavə olaraq: tavaya yaxmaq üçün kərə yağı.
Hazırlıq addımları
  • Addım 1

    Makaronları bir az duzlanmış suda təxminən 5 dəqiqə ərzində bişirin. Onları çıxardın və ayrıca düzün ki, bir birinə yapışmasın.

  • Addım 2

    Doğranmış pomidorları bir qazanda qarışdırın; reyhanı və qaraqınığı, sonra isə doğranmış badımcanı, yunan balqabağını, bibəri əlavə edin. Zəif odda yağda qızardın. Həmin vaxtda soğanı doğrayın, duzu və istiotu qatın və hamısını qızardın.

  • Addım 3

    Qızartmağın sonunda doğranmış sarımsağı əlavə edin və bir az da qızardın. Sonra bu qarışığı sousa əlavə edin.

  • Addım 4

    Ətlə soğanı 8-12 dəqiqə ərzində zəif odda qızardın. Ət hazır olandan sonra pomidoru əlavə edin və bir az da qızardın.

  • Addım 5

    Sousu əlavə edin. Zövqə uyğun duz-istiot qatın. Oddan götürün.

  • Addım 6

    Pendir sousunu hazlrlayın: Kərə yağını tavanda əridin, unu əlavə edin. Un ağ olana kimi hamısını bir az qızardın, sonra daima qarışdıraraq qatı krem konsistensiyasına gələnə qədər südü yavaş-yavaş əlavə edin. Sonra isə pendiri əlavə edin və pendir əriyənə qədər bişirin. İstiotu və cövüzü qatın

  • Addım 7

    Tavanın dibinə kərə yağı yaxın. Sonra isə sıra ilə makaronu, pendir sousunu və əti qat-qat düzün, üstündən isə doğranmış pendiri qoyun, ərzaqlar qurtarana kimi qatları düzməyə davam edin.

  • Addım 8

    Üstünə pendir və reyhanı səpin.

  • Addım 9

    109 C° temperaturda 30 dəqiqə sobada bişirin.