Hazırlıq addımları
-
Marinadın inqrediyentlərini qarışdırın, əmələ gəlmiş qarışığı qızılbalığın üstünə tökün, sonra isə onu bir neçə saata soyuducuya qoyun.
-
Mərcini istiot dənələri, sarımsaq və dəfnə yarpağı ilə bişirin, sonda duzu qatın. Bişirilmiş mərci bərk qalmalıdır.
-
Kökü bir az suda qaynadın, qurudun və soyuq suya qoyub soyudun ki, bərk qalsın.
-
Mərcini, kökü, şalot soğanını və sousu qarışdırın. Bir müddət gözləyin ki, dadlar bir birinə qarışsın.
-
Qızılbalığı marinaddan çıxardın, qurudun, nazik dilimlərə doğrayın.
-
Süfrəyə verilmə: Dilimləri boşqaba düzün, üstünü mərci salatı ilə örtün.