Bu veb sayt istifadə məlumatlarınızı ("cookies") toplayır. Bu veb səhifəni istifadə edərək məxfilik siyasətinə razılıq verirsiniz.

Daha ətraflı

Mayonez

Fransa mətbəxində mayonezin meydana gəlməsi bir neçə əfsanədə qeyd olunub. "Mayonez" sözünün özü bir neçə sözdən əmələ gəlir: fransız manier (qarışdırın), eləcə də Mahón şəhəri (Minorkanın paytaxtı) və Bayonne (buna görə də əvvəlcə sousu Sauce bayonnaise adlandırırdılar). Amma alimlər bir başqa versiyaya üstünlük verirlər – köhnə fransız moyeu (yumurta sarısı) sözündən əmələ gəlməsi.

Hazırlıq addımları

  • Əmin olun ki, bütün maddələr otaq temperaturundadır.
  • İndi yumurta sarısını ağından ayırın. Yumurta sarısına duz, istiot, xardal, sirkə əlavə edin, və kütlə qatılaşana qədər və qaşıqda qalana qədər qarışdırın, bu, 2-3 dəqiqə vaxt aparacaq.
  • Sonra yavaş-yavaş yağ əlavə edin, qarışdırmağı unutmayın, hamar, həmcins kütlə yaranana qədər qarışdırmağa davam edin.
  • Zövqə görə ədviyyatlar qatın.

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Mayonez
4 nəfər 15-30 dəq Asan
İNGREDİYENTLƏR
  • 4 yumurta
  • 3 qaşıq ağ şərab
  • 1 q. kəskin xardal
  • 2 stəkan üzüm bitki yağı
  • 1 q. duz
Hazırlıq addımları
  • Addım 1

    Əmin olun ki, bütün maddələr otaq temperaturundadır.

  • Addım 2

    İndi yumurta sarısını ağından ayırın. Yumurta sarısına duz, istiot, xardal, sirkə əlavə edin, və kütlə qatılaşana qədər və qaşıqda qalana qədər qarışdırın, bu, 2-3 dəqiqə vaxt aparacaq.

  • Addım 3

    Sonra yavaş-yavaş yağ əlavə edin, qarışdırmağı unutmayın, hamar, həmcins kütlə yaranana qədər qarışdırmağa davam edin.

  • Addım 4

    Zövqə görə ədviyyatlar qatın.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description