Mayonez

Fransa mətbəxində mayonezin meydana gəlməsi bir neçə əfsanədə qeyd olunub. "Mayonez" sözünün özü bir neçə sözdən əmələ gəlir: fransız manier (qarışdırın), eləcə də Mahón şəhəri (Minorkanın paytaxtı) və Bayonne (buna görə də əvvəlcə sousu Sauce bayonnaise adlandırırdılar). Amma alimlər bir başqa versiyaya üstünlük verirlər – köhnə fransız moyeu (yumurta sarısı) sözündən əmələ gəlməsi.

Hazırlıq addımları

  • Əmin olun ki, bütün maddələr otaq temperaturundadır.

  • İndi yumurta sarısını ağından ayırın. Yumurta sarısına duz, istiot, xardal, sirkə əlavə edin, və kütlə qatılaşana qədər və qaşıqda qalana qədər qarışdırın, bu, 2-3 dəqiqə vaxt aparacaq.

  • Sonra yavaş-yavaş yağ əlavə edin, qarışdırmağı unutmayın, hamar, həmcins kütlə yaranana qədər qarışdırmağa davam edin.

  • Zövqə görə ədviyyatlar qatın.

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Mayonez
4 nəfər 15-30 dəq Asan
İNGREDİYENTLƏR
  • 4 yumurta
  • 3 qaşıq ağ şərab
  • 1 q. kəskin xardal
  • 2 stəkan üzüm bitki yağı
  • 1 q. duz
Hazırlıq addımları
  • Addım 1

    Əmin olun ki, bütün maddələr otaq temperaturundadır.

  • Addım 2

    İndi yumurta sarısını ağından ayırın. Yumurta sarısına duz, istiot, xardal, sirkə əlavə edin, və kütlə qatılaşana qədər və qaşıqda qalana qədər qarışdırın, bu, 2-3 dəqiqə vaxt aparacaq.

  • Addım 3

    Sonra yavaş-yavaş yağ əlavə edin, qarışdırmağı unutmayın, hamar, həmcins kütlə yaranana qədər qarışdırmağa davam edin.

  • Addım 4

    Zövqə görə ədviyyatlar qatın.