Paprikaş

Paprikaş – əsas inqrediyentləri bibər və ət olan, səciyyəvi əlavəsi isə xama olan ənənəvi macar yeməyidir.

Hazırlıq addımları

  • Soğanı xırda şəkildə doğrayın, qızılı rəngə qədər piydə qızardın. Xırda doğranmış əti və üyüdülmüş istiotu əlavə edin, biraz qızardın. Sonra yarım stəkan su tökün və hazır olana qədər gözləyin.

  • Pörtlədilmiş ətə qırmızı bibər və pomidor əlavə edin.

  • Unu üç qaşıq su və xamada qarışdırın, tədricən qarışığı tərəvəzli ətə əlavə edin. Qarışdıraraq qazana salın.

  • İsti şəkildə verin, xama və paprika ilə bəzəmək olar.

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Paprikaş
2 nəfər 30-45 dəq Asan
İNGREDİYENTLƏR
  • 0,6 kq donuz əti və ya quş əti (məs., toyuğun döş əti)
  • 3 qırmızı bibər (paprika)
  • 2 pomidor
  • 1 baş soğan
  • 1 x.q un
  • 100 ml turş xama
  • duz və üyüdülmüş istiot zövqə görə
Hazırlıq addımları
  • Addım 1

    Soğanı xırda şəkildə doğrayın, qızılı rəngə qədər piydə qızardın. Xırda doğranmış əti və üyüdülmüş istiotu əlavə edin, biraz qızardın. Sonra yarım stəkan su tökün və hazır olana qədər gözləyin.

  • Addım 2

    Pörtlədilmiş ətə qırmızı bibər və pomidor əlavə edin.

  • Addım 3

    Unu üç qaşıq su və xamada qarışdırın, tədricən qarışığı tərəvəzli ətə əlavə edin. Qarışdıraraq qazana salın.

  • Addım 4

    İsti şəkildə verin, xama və paprika ilə bəzəmək olar.