Pizza bütün dünyada sevilən yemək

Bu gün pizzanı planetin bütün guşələrində yeyirlər. Zövqdən asılı olaraq, pizza nazik, orta və ya qalın xəmir üzərində hazırlana bilər.

Hazırlıq addımları

  • Xəmir üçün unu masa üzərində ələmək lazımdır. Yaranmış topada dərinlik açın və ora maya parçalarını qoyun, zeytun yağını tökün və bir çimdik duz atın.

  • Su əlavə edin və xəmir həmcins kütləyə çevrilənə qədər əllə yoğurmaq. Xəmiri un səpilmiş kasaya qoyun, üzərindən un səpin və xəmirin qalxması üçün yarım saatlıq isti yerə qoyun.

  • Bolqar bibərindən tumları çıxartmaq və onu nazik hissələrə doğrayın. Sarımsaqla birlikdə zeytun yağında 15 dəqiqə ərzində zəif odda qızardın.

  • Pomidorları bir neçə saniyəlik qaynar suya salın, qabıqlarını çıxarmaq belə daha asan olacaq. Təmizləyin, tumlarını çıxarın və doğrayın. Zeytunla birlikdə bolqar bibərinə əlavə edin, hamısını qarışdırın.

  • Xəmiri 4 hissəyə bölün. Hər birindən yumru kökələr düzəldin və onları əvvəlcədən zeytun yağı çəkilmiş folqanın üzərinə qoyun.

  • Kökələrin üzərinə içlik qoyun, üzərinə rəndələnmiş pendir və kəklikotu səpin. Üzərinə zeytun yağı səpin və 15-20 dəqiqəyə 20-yə qədər qızdırılmış sobaya göndərin

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Pizza bütün dünyada sevilən yemək
2 nəfər 45 deq çox Orta
İNGREDİYENTLƏR
  • 1 konserva (300 q) tumlu/tumsuz yașil zeytun Bonduelle
  • 4 pomidor
  • 3 müxtəlif rəngli bolqar bibəri
  • 1 çay qaşığı kəklikotu
  • 2 diş sarımsaq
  • 1 qaşıq zeytun yağı
  • 2 qaşıq rəndələnmiş pekkorion pendiri
  • Xəmir: 400 q un 25 q maya 200 ml isti su 2 qaşıq zeytun yağı, duz, yağlama üçün yağ
Hazırlıq addımları
  • Addım 1

    Xəmir üçün unu masa üzərində ələmək lazımdır. Yaranmış topada dərinlik açın və ora maya parçalarını qoyun, zeytun yağını tökün və bir çimdik duz atın.

  • Addım 2

    Su əlavə edin və xəmir həmcins kütləyə çevrilənə qədər əllə yoğurmaq. Xəmiri un səpilmiş kasaya qoyun, üzərindən un səpin və xəmirin qalxması üçün yarım saatlıq isti yerə qoyun.

  • Addım 3

    Bolqar bibərindən tumları çıxartmaq və onu nazik hissələrə doğrayın. Sarımsaqla birlikdə zeytun yağında 15 dəqiqə ərzində zəif odda qızardın.

  • Addım 4

    Pomidorları bir neçə saniyəlik qaynar suya salın, qabıqlarını çıxarmaq belə daha asan olacaq. Təmizləyin, tumlarını çıxarın və doğrayın. Zeytunla birlikdə bolqar bibərinə əlavə edin, hamısını qarışdırın.

  • Addım 5

    Xəmiri 4 hissəyə bölün. Hər birindən yumru kökələr düzəldin və onları əvvəlcədən zeytun yağı çəkilmiş folqanın üzərinə qoyun.

  • Addım 6

    Kökələrin üzərinə içlik qoyun, üzərinə rəndələnmiş pendir və kəklikotu səpin. Üzərinə zeytun yağı səpin və 15-20 dəqiqəyə 20-yə qədər qızdırılmış sobaya göndərin