Hazırlıq addımları
-
Xəmir üçün unu masa üzərində ələmək lazımdır. Yaranmış topada dərinlik açın və ora maya parçalarını qoyun, zeytun yağını tökün və bir çimdik duz atın.
-
Su əlavə edin və xəmir həmcins kütləyə çevrilənə qədər əllə yoğurmaq. Xəmiri un səpilmiş kasaya qoyun, üzərindən un səpin və xəmirin qalxması üçün yarım saatlıq isti yerə qoyun.
-
Bolqar bibərindən tumları çıxartmaq və onu nazik hissələrə doğrayın. Sarımsaqla birlikdə zeytun yağında 15 dəqiqə ərzində zəif odda qızardın.
-
Pomidorları bir neçə saniyəlik qaynar suya salın, qabıqlarını çıxarmaq belə daha asan olacaq. Təmizləyin, tumlarını çıxarın və doğrayın. Zeytunla birlikdə bolqar bibərinə əlavə edin, hamısını qarışdırın.
-
Xəmiri 4 hissəyə bölün. Hər birindən yumru kökələr düzəldin və onları əvvəlcədən zeytun yağı çəkilmiş folqanın üzərinə qoyun.
-
Kökələrin üzərinə içlik qoyun, üzərinə rəndələnmiş pendir və kəklikotu səpin. Üzərinə zeytun yağı səpin və 15-20 dəqiqəyə 20-yə qədər qızdırılmış sobaya göndərin