Proşuttolu, qaymaqlı noxud şorbası

Yemək isti halda süfrəyə verilir, qaymaqlı noxud şorbası - bütün ailə üçün sağlam ləzzətdir!

Hazırlıq addımları

  • Soğanı xırda-xırda, yerkökünü, cırhavucu, kartofu - kub şəklində, proşuttonu uzun-uzun doğrayın.

  • Soğanı, yerkökünü və cəfərini az miqdarda bitki və kərə yağında qızardın. Bir neçə dəqiqədən sonra kartofu və tərəvəz bulyonunu əlavə edin. Üzərinə ədviyyat və nanə yarpaları səpin və kartoflar bişənədək qaynadın, sonra dərhal noxudu (donu açılmamış) əlavə edin. Bütün tərəvəzlər əlavə 7 dəqiqə ərzində qaynamalıdır, sonra dərhal xamanı qatıb, bircins konsistensiya alınanadək blenderlə çalın.

  • Proşutto dilimlərini isti yağın içərisinə düzün və qəhvəyi rəng alanadək qızardın. Yağdan çıxarın. Yağın süzülməsi üçün kağız salfetin üzərinə yığın. Noxudlu krem-şorbanı qaba töküb, üzərini xırçıltılı proşutto və xırda turp yarpaqları ilə bəzəyin.

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Proşuttolu, qaymaqlı noxud şorbası
2 nəfər 30-45 dəq Orta
İNGREDİYENTLƏR
  • 1 paket (400 q) yaşıl noxudu Bonduelle
  • 4-5 dilim proşutto
  • 3 ədəd yerkökü
  • 5 ədəd kartof
  • 1 baş soğan
  • 2 ədəd cırhavuc kökü
  • 1/2 stəkan xama
  • 2 stəkan tərəvəz bulyonu
  • 2 x.q. kərə yağı
  • 4-5 x.q. zeytun yağı
  • 10 ədəd nanə yarpağı
  • bəzək üçün xırda turp yarpağı
  • ədviyyat
  • duz
  • istiot
Hazırlıq addımları
  • Addım 1

    Soğanı xırda-xırda, yerkökünü, cırhavucu, kartofu - kub şəklində, proşuttonu uzun-uzun doğrayın.

  • Addım 2

    Soğanı, yerkökünü və cəfərini az miqdarda bitki və kərə yağında qızardın. Bir neçə dəqiqədən sonra kartofu və tərəvəz bulyonunu əlavə edin. Üzərinə ədviyyat və nanə yarpaları səpin və kartoflar bişənədək qaynadın, sonra dərhal noxudu (donu açılmamış) əlavə edin. Bütün tərəvəzlər əlavə 7 dəqiqə ərzində qaynamalıdır, sonra dərhal xamanı qatıb, bircins konsistensiya alınanadək blenderlə çalın.

  • Addım 3

    Proşutto dilimlərini isti yağın içərisinə düzün və qəhvəyi rəng alanadək qızardın. Yağdan çıxarın. Yağın süzülməsi üçün kağız salfetin üzərinə yığın. Noxudlu krem-şorbanı qaba töküb, üzərini xırçıltılı proşutto və xırda turp yarpaqları ilə bəzəyin.