Qarğıdalı unundan tortilya
Özünüzü əsl meksikalı hiss etmək istəyirsinizsə, tək tekila və sombrero kifayət deyil...
Qarğıdalı unundan tortilya
İNGREDİYENTLƏR
-
300 q masa harina
-
150 – 170 ml isti su
Hazırlıq addımları
-
Addım 1
Böyük bir qabda qarğıdalı unu su ilə qarışdırılır. Barmaqlara yapışmayan yumşaq xəmir hazırlamaq. Əgər xəmir çox yapışqan alınmışsa, bir az da un əlavə etmək lazımdır, əgər əksinə, çox quru alınmışsa - su əlavə edin.
-
Addım 2
Xəmirdən top düzəldin, onu dəsmalla örtün və 10 dəqiqə dincə qoyun.
-
Addım 3
Xəmiri 10 bərabər hissəyə bölün, hər birindən top düzəldin, 15 sm diametri olan yumru kökələr yayın.
-
Addım 4
Quru tavada, orta odda hər iki tərəfdən 2-3 dəqiqə, tünd ləkələr əmələ gələnə qədər bişirin. Kökə köpsə, onu digər tava ilə basmaq lazımdır.
-
Addım 5
Bu cür bişirilmiş tortilyaları istiliyi saxlamaları üçün və qurumamaları üçün kətan salfetə bükmək lazımdır.