Qarğıdalı unundan tortilya

Özünüzü əsl meksikalı hiss etmək istəyirsinizsə, tək tekila və sombrero kifayət deyil...

Hazırlıq addımları

  • Böyük bir qabda qarğıdalı unu su ilə qarışdırılır. Barmaqlara yapışmayan yumşaq xəmir hazırlamaq. Əgər xəmir çox yapışqan alınmışsa, bir az da un əlavə etmək lazımdır, əgər əksinə, çox quru alınmışsa - su əlavə edin.

  • Xəmirdən top düzəldin, onu dəsmalla örtün və 10 dəqiqə dincə qoyun.

  • Xəmiri 10 bərabər hissəyə bölün, hər birindən top düzəldin, 15 sm diametri olan yumru kökələr yayın.

  • Quru tavada, orta odda hər iki tərəfdən 2-3 dəqiqə, tünd ləkələr əmələ gələnə qədər bişirin. Kökə köpsə, onu digər tava ilə basmaq lazımdır.

  • Bu cür bişirilmiş tortilyaları istiliyi saxlamaları üçün və qurumamaları üçün kətan salfetə bükmək lazımdır.

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Qarğıdalı unundan tortilya
10 nəfər 30-45 dəq Asan
İNGREDİYENTLƏR
  • 300 q masa harina
  • 150 – 170 ml isti su
Hazırlıq addımları
  • Addım 1

    Böyük bir qabda qarğıdalı unu su ilə qarışdırılır. Barmaqlara yapışmayan yumşaq xəmir hazırlamaq. Əgər xəmir çox yapışqan alınmışsa, bir az da un əlavə etmək lazımdır, əgər əksinə, çox quru alınmışsa - su əlavə edin.

  • Addım 2

    Xəmirdən top düzəldin, onu dəsmalla örtün və 10 dəqiqə dincə qoyun.

  • Addım 3

    Xəmiri 10 bərabər hissəyə bölün, hər birindən top düzəldin, 15 sm diametri olan yumru kökələr yayın.

  • Addım 4

    Quru tavada, orta odda hər iki tərəfdən 2-3 dəqiqə, tünd ləkələr əmələ gələnə qədər bişirin. Kökə köpsə, onu digər tava ilə basmaq lazımdır.

  • Addım 5

    Bu cür bişirilmiş tortilyaları istiliyi saxlamaları üçün və qurumamaları üçün kətan salfetə bükmək lazımdır.