Hazırlıq addımları
-
Blinçiklər: xama qatılığına qədər yumurtaları süd, su, un və duzla sürtün. Xəmiri qızdırılmış tavaya böyük qaşıqla tökün, bütün səthi boyunca yayın. Bir dəqiqədən sonra qızarmış blinçiki ehtiyatla o biri tərəfinə çevirin. Hazır blinçikləri bir-birinin üstünə boşqaba yığırıq – bu cür onlar nəmliyini və istiliyini daha uzun müddət saxlayırlar.
-
İçlik: qaymağı qızdırırıq, onlara bütün tərkib hissələrini əlavə edirik və yaxşıca qarışdırırıq. Blinçikləri hazırlayana qədər kişmiş və apelsin qabığını romda isladın daha yaxşı olar – bu, yeməyə müstəsna bir ətir verəcək.
-
Şokolad sousu: üzərinə tam əriyənə və həmcins kütlə alınana qədər şokolad və vanilli şəkər əlavə edərək xamanı yavaş odda isidin, sonra 2-3 qaşıq rom əlavə edin və yaxşıca qarışdırın.
-
Hər blinçikə içlik sürtün, boru və ya üçbucaq şəklində bükün. Çırpılmış qaymaq, reyhan və ya nanə yarpağı ilə bəzəmək olar.