Qundelsayağı blinçiklər

Qundelsayağı blinçiklər – ən məşhur macar blinçikləridir.

Hazırlıq addımları

  • Blinçiklər: xama qatılığına qədər yumurtaları süd, su, un və duzla sürtün. Xəmiri qızdırılmış tavaya böyük qaşıqla tökün, bütün səthi boyunca yayın. Bir dəqiqədən sonra qızarmış blinçiki ehtiyatla o biri tərəfinə çevirin. Hazır blinçikləri bir-birinin üstünə boşqaba yığırıq – bu cür onlar nəmliyini və istiliyini daha uzun müddət saxlayırlar.

  • İçlik: qaymağı qızdırırıq, onlara bütün tərkib hissələrini əlavə edirik və yaxşıca qarışdırırıq. Blinçikləri hazırlayana qədər kişmiş və apelsin qabığını romda isladın daha yaxşı olar – bu, yeməyə müstəsna bir ətir verəcək.

  • Şokolad sousu: üzərinə tam əriyənə və həmcins kütlə alınana qədər şokolad və vanilli şəkər əlavə edərək xamanı yavaş odda isidin, sonra 2-3 qaşıq rom əlavə edin və yaxşıca qarışdırın.

  • Hər blinçikə içlik sürtün, boru və ya üçbucaq şəklində bükün. Çırpılmış qaymaq, reyhan və ya nanə yarpağı ilə bəzəmək olar.

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Qundelsayağı blinçiklər
3 nəfər 45 deq çox Orta
İNGREDİYENTLƏR
  • 2 yumurta
  • 1 stəkan un
  • 1 stəkan süd
  • 1 stəkan su
  • bir çimdik duz
  • İçlik:
  • ¼ stəkan kişmiş
  • ¼ stəkan portağal qabığı
  • ½ stəkan toz şəkər
  • ½ stəkan şirin qaymaq
  • ¼ stəkan rom
  • darçın zövqə görə
Hazırlıq addımları
  • Addım 1

    Blinçiklər: xama qatılığına qədər yumurtaları süd, su, un və duzla sürtün. Xəmiri qızdırılmış tavaya böyük qaşıqla tökün, bütün səthi boyunca yayın. Bir dəqiqədən sonra qızarmış blinçiki ehtiyatla o biri tərəfinə çevirin. Hazır blinçikləri bir-birinin üstünə boşqaba yığırıq – bu cür onlar nəmliyini və istiliyini daha uzun müddət saxlayırlar.

  • Addım 2

    İçlik: qaymağı qızdırırıq, onlara bütün tərkib hissələrini əlavə edirik və yaxşıca qarışdırırıq. Blinçikləri hazırlayana qədər kişmiş və apelsin qabığını romda isladın daha yaxşı olar – bu, yeməyə müstəsna bir ətir verəcək.

  • Addım 3

    Şokolad sousu: üzərinə tam əriyənə və həmcins kütlə alınana qədər şokolad və vanilli şəkər əlavə edərək xamanı yavaş odda isidin, sonra 2-3 qaşıq rom əlavə edin və yaxşıca qarışdırın.

  • Addım 4

    Hər blinçikə içlik sürtün, boru və ya üçbucaq şəklində bükün. Çırpılmış qaymaq, reyhan və ya nanə yarpağı ilə bəzəmək olar.