Hazırlıq addımları
-
Badımcanı yuyun və kub şəklində doğrayın.
-
Badımcanların üzərinə duz səpin və aşsüzənə qoyun (bu cür suyu çıxacaq).
-
Pomidorların qabıqlarını təmizləyin, 4 hissəyə bölün və tumlarını çıxarın.
-
Qabaq, yunan qabağı, bibər və soğanı kub şəklində doğrayın.
-
Qabaq və yunan qabağını 4-6 dəqiqə böyük bir tavada yağda pörtlədin. Tərəvəzlərin qızarmağını gözləyin. Suyunu süzün və təmiz qazana qoyun.
-
2 q. təzə zeytun yağını tavaya tökün, bibəri təxminən 5 dəqiqə pörtlədin. Bibər hazır olan kimi – onu qazana qoyun.
-
İndi yuyulmuş və qurudulmuş badımcanı 3-4 q. qaynar yağda pörtlədin. Yanmağına imkan verməyin! Badımcan bir az qızardıqdan və yumşaldıqdan sonra (6-8 dəqiqə sonra), onu qazandakı digər tərəvəzlərin yanına göndəririk.
-
3 q. zeytun yağını tavaya tökün və rəndələnmiş sarımsaq və soğanı qızardın. Şərab əlavə edin, o tamamilə buxarlanmalıdır. Sonra pomidor, 2 q. cəfəri və cirə əlavə edin.
-
Tərəvəzləri az odda 8-12 dəqiqə qızardırıq. Sonra bütün tərəvəzləri əlavə edin və daha 12 dəqiqə az odda bişirin. Tərəvəzlər yumşaldıqdan sonra, onları oddan götürün və səliqə ilə qarışdırın, qalan cəfərini və 4 q. reyhanı əlavə edin.
-
Zövqə görə istiot və duz əlavə edin, qalan reyhanı və təzə sıxılmış limon şirəsini əlavə edin.
-
Həm isti yemək, həm də soyuq qəlyanaltı kimi vermək olar. Makaron və ya fransız baqeti ideal cütlük olacaq.