Ratatuy - Fransadan tərəvəz yeməyi

Ratatuy yeməyinin dadına ilk dəfə Nitsada baxıblar. Əsas maddələr – tərəvəzlərdir: balqabaq və yunan qabağı, pomidor, bibər, badımcan. Belə yeməyi həm əsas yemək, həm də qəlyanaltı kimi verin olar.

Hazırlıq addımları

  • Badımcanı yuyun və kub şəklində doğrayın.

  • Badımcanların üzərinə duz səpin və aşsüzənə qoyun (bu cür suyu çıxacaq).

  • Pomidorların qabıqlarını təmizləyin, 4 hissəyə bölün və tumlarını çıxarın.

  • Qabaq, yunan qabağı, bibər və soğanı kub şəklində doğrayın.

  • Qabaq və yunan qabağını 4-6 dəqiqə böyük bir tavada yağda pörtlədin. Tərəvəzlərin qızarmağını gözləyin. Suyunu süzün və təmiz qazana qoyun.

  • 2 q. təzə zeytun yağını tavaya tökün, bibəri təxminən 5 dəqiqə pörtlədin. Bibər hazır olan kimi – onu qazana qoyun.

  • İndi yuyulmuş və qurudulmuş badımcanı 3-4 q. qaynar yağda pörtlədin. Yanmağına imkan verməyin! Badımcan bir az qızardıqdan və yumşaldıqdan sonra (6-8 dəqiqə sonra), onu qazandakı digər tərəvəzlərin yanına göndəririk.

  • 3 q. zeytun yağını tavaya tökün və rəndələnmiş sarımsaq və soğanı qızardın. Şərab əlavə edin, o tamamilə buxarlanmalıdır. Sonra pomidor, 2 q. cəfəri və cirə əlavə edin.

  • Tərəvəzləri az odda 8-12 dəqiqə qızardırıq. Sonra bütün tərəvəzləri əlavə edin və daha 12 dəqiqə az odda bişirin. Tərəvəzlər yumşaldıqdan sonra, onları oddan götürün və səliqə ilə qarışdırın, qalan cəfərini və 4 q. reyhanı əlavə edin.

  • Zövqə görə istiot və duz əlavə edin, qalan reyhanı və təzə sıxılmış limon şirəsini əlavə edin.

  • Həm isti yemək, həm də soyuq qəlyanaltı kimi vermək olar. Makaron və ya fransız baqeti ideal cütlük olacaq.

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Ratatuy - Fransadan tərəvəz yeməyi
4 nəfər 45 deq çox Asan
İNGREDİYENTLƏR
  • <p>1 kq yetişmiş pomidor</p>
  • <p>1 b&ouml;y&uuml;k badımcan</p>
  • <p>3/4 stəkan zeytun yağı</p>
  • <p>2 m&uuml;xtəlif rəngli şirin bolqar bibəri</p>
  • <p>1 qabaq</p>
  • <p>1 yunan qabağı</p>
  • <p>3 b&ouml;y&uuml;k diş sarımsaq</p>
  • <p>2 b&ouml;y&uuml;k soğan</p>
  • <p>100 ml qırmızı desert şərabı</p>
  • <p>5 qaşıq doğranmış təzə reyhan</p>
  • <p>5 qaşıq doğranmış cəfəri</p>
  • <p>1 qaşıq duz təzə &uuml;y&uuml;d&uuml;lm&uuml;ş istiot</p>
  • <p>3-4 şaxə təzə zirə</p>
  • <p>3-4 şaxə təzə zirə</p>
  • <p>bir limon şirəsi</p>
Hazırlıq addımları
  • Addım 1

    Badımcanı yuyun və kub şəklində doğrayın.

  • Addım 2

    Badımcanların üzərinə duz səpin və aşsüzənə qoyun (bu cür suyu çıxacaq).

  • Addım 3

    Pomidorların qabıqlarını təmizləyin, 4 hissəyə bölün və tumlarını çıxarın.

  • Addım 4

    Qabaq, yunan qabağı, bibər və soğanı kub şəklində doğrayın.

  • Addım 5

    Qabaq və yunan qabağını 4-6 dəqiqə böyük bir tavada yağda pörtlədin. Tərəvəzlərin qızarmağını gözləyin. Suyunu süzün və təmiz qazana qoyun.

  • Addım 6

    2 q. təzə zeytun yağını tavaya tökün, bibəri təxminən 5 dəqiqə pörtlədin. Bibər hazır olan kimi – onu qazana qoyun.

  • Addım 7

    İndi yuyulmuş və qurudulmuş badımcanı 3-4 q. qaynar yağda pörtlədin. Yanmağına imkan verməyin! Badımcan bir az qızardıqdan və yumşaldıqdan sonra (6-8 dəqiqə sonra), onu qazandakı digər tərəvəzlərin yanına göndəririk.

  • Addım 8

    3 q. zeytun yağını tavaya tökün və rəndələnmiş sarımsaq və soğanı qızardın. Şərab əlavə edin, o tamamilə buxarlanmalıdır. Sonra pomidor, 2 q. cəfəri və cirə əlavə edin.

  • Addım 9

    Tərəvəzləri az odda 8-12 dəqiqə qızardırıq. Sonra bütün tərəvəzləri əlavə edin və daha 12 dəqiqə az odda bişirin. Tərəvəzlər yumşaldıqdan sonra, onları oddan götürün və səliqə ilə qarışdırın, qalan cəfərini və 4 q. reyhanı əlavə edin.

  • Addım 10

    Zövqə görə istiot və duz əlavə edin, qalan reyhanı və təzə sıxılmış limon şirəsini əlavə edin.

  • Addım 11

    Həm isti yemək, həm də soyuq qəlyanaltı kimi vermək olar. Makaron və ya fransız baqeti ideal cütlük olacaq.