Sarımsaqlı baqet

Baqet, uzun və nazik baton – Parisin rəmzlərindən biri. Eyfel qülləsi, şərab, pendir və beretlərlə birlikdə baqet bizə Fransanı xatırladır. Bu çörəyin bir çox növləri var. Bu gün baqetlər bütün dünyada məşhurdur

Hazırlıq addımları

  • Kərə yağı sürtün, xırdalanmış sarımsaq, zeytun və duz əlavə edin - həmcins kütləyə çevirin.

  • Cəfəri əlavə edin və yenidən qarışdırın.

  • Baqetləri iki hissəyə bölün və hər bir hissəsində 2-3 sm dərinliyi olan kəsiklər qoyun. Sarımsaq məcununu baqetlərin üzərinə sürtün və kəsiklərə sürtün.

  • Baqetin hər bir hissəsini folqaya bükün və 180С qızdırılmış sobaya 10-12 dəqiqəliyinə göndərin.

  • Baqetləri sobadan çıxarın, folqanı açın və çörəyin üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş pendir tökün. Baqetlərin qızarması üçün daha 5 dəqiqə bişirin.

  • Gözəl qızardılmış baqetləri kiçik parçalara doğrayın. Süfrəyə isti şəkildə verin.

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Sarımsaqlı baqet
4 nəfər 30-45 dəq Asan
İNGREDİYENTLƏR
  • 2 baqet
  • 4 böyük diş sarımsaq
  • 2 qaşıq xırda doğranmış cəfəri
  • 2 qaşıq doğranmış reyhan
  • 1 stəkan sürtgəcdən keçirilmiş Çedder, Parmezan və ya digər bərk sarı pendir
  • 6 qaşıq kərə yağı
  • 6 qaşıq zeytun yağı
  • duz zövqə görə
Hazırlıq addımları
  • Addım 1

    Kərə yağı sürtün, xırdalanmış sarımsaq, zeytun və duz əlavə edin - həmcins kütləyə çevirin.

  • Addım 2

    Cəfəri əlavə edin və yenidən qarışdırın.

  • Addım 3

    Baqetləri iki hissəyə bölün və hər bir hissəsində 2-3 sm dərinliyi olan kəsiklər qoyun. Sarımsaq məcununu baqetlərin üzərinə sürtün və kəsiklərə sürtün.

  • Addım 4

    Baqetin hər bir hissəsini folqaya bükün və 180С qızdırılmış sobaya 10-12 dəqiqəliyinə göndərin.

  • Addım 5

    Baqetləri sobadan çıxarın, folqanı açın və çörəyin üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş pendir tökün. Baqetlərin qızarması üçün daha 5 dəqiqə bişirin.

  • Addım 6

    Gözəl qızardılmış baqetləri kiçik parçalara doğrayın. Süfrəyə isti şəkildə verin.