Şirin qarğıdalılı piroq

Sizi məmnun edəcək qabarıq, şirəli və dadlı qarğıdalılı piroq!

Hazırlıq addımları

  • Köpük əmələ gələnədək mikser vasitəsilə yumurtanı şəkər tozu ilə birlikdə çalın. Daim qarışdıraraq tədricən yağ əlavə edin. Vanil şəkərini, vanil paxlasın, duz və yağlı yoqurtu əlavə edin.
  • Tədricən qarğıdalı unu və ələnmiş buğda ununu qabardıcı ilə birlikdə əlavə edin və yaxşıca qarışdırın. Ən sonda süzülmüş qarğıdalı dənələrini və limon qabığını əlavə edin.
  • Bişirmək üçün şüşə qabı azca kərə yağı ilə yağlayın və un səpin, daha sonra bütün qarışığı əlavə edin. Sobada 160°С temperatuda 40-50 dəqiqə bişirin. Piroqu nar və şəkər kirşanı ilə bəzəyin.

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Şirin qarğıdalılı piroq
10 nəfər 45 deq çox Orta
İNGREDİYENTLƏR
  • 150 q GOLD Bonduelle şirin qarğıdalı
  • 4 yumurta
  • 2 stəkan (450 q) yağlı yoqurt
  • 1 stəkan (200 q) şəkər
  • 1 fincan (200 q) qarğıdalı unu
  • 1 stəkan (150 q) un
  • 1 fincan (240 q) günəbaxan yağı
  • 1/2 nar
  • Limon qabığı
  • 1 ədəd vanil çubuğu
  • 2 paket vanil şəkəri
  • 3 x.q şəkər kirşanı
  • 1 paket xəmir qabardıcısı
  • Az miqdarda kərə yağı
  • duz
Hazırlıq addımları
  • Addım 1

    Köpük əmələ gələnədək mikser vasitəsilə yumurtanı şəkər tozu ilə birlikdə çalın. Daim qarışdıraraq tədricən yağ əlavə edin. Vanil şəkərini, vanil paxlasın, duz və yağlı yoqurtu əlavə edin.

  • Addım 2

    Tədricən qarğıdalı unu və ələnmiş buğda ununu qabardıcı ilə birlikdə əlavə edin və yaxşıca qarışdırın. Ən sonda süzülmüş qarğıdalı dənələrini və limon qabığını əlavə edin.

  • Addım 3

    Bişirmək üçün şüşə qabı azca kərə yağı ilə yağlayın və un səpin, daha sonra bütün qarışığı əlavə edin. Sobada 160°С temperatuda 40-50 dəqiqə bişirin. Piroqu nar və şəkər kirşanı ilə bəzəyin.