Suşi düyüsü

Düzgün hazırlandığı zaman suşi düyüsü dənəli qalır və bişdikdən sonra azca yapışqan olur.

Hazırlıq addımları

  • Düyünü yuyun, 30 dəqiqə isladın.
  • Qaynatmaq üçün su gətirin, 1-2 dəqiqə qaynadın
  • Düyünü əlavə edin və düyü suyu özünə çəkənə qədər, 15 dəqiqə az istilikdə bişirin.
  • Ədviyyat əlavə edin və qarışdırın
  • Süfrəyə verilmə: Taxta qaşıq istifadə edin. Düyünü qazana qoyun, aşağıdan yuxarı qarışdırmaq üçün qazanı çevirin. Sonra ədviyyat əlavə edin, məsaməli olana qədər durmadan qarışdırın. Örtük altında soyumağa (otaq temperaturunda) qoyun.

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Suşi düyüsü
4 nəfər 45 deq çox Orta
İNGREDİYENTLƏR
  • 2 ½ fincan su
  • 2 ½ fincan düyü
  • 4 xörək qaşığı çox sərt olmayan üzüm sirkəsi
  • 3 xörək qaşığı şəkər
  • ½ çay qaşığı duz
  • 2 xörək qaşığı mirin (düyü şərabı)
Hazırlıq addımları
  • Addım 1

    Düyünü yuyun, 30 dəqiqə isladın.

  • Addım 2

    Qaynatmaq üçün su gətirin, 1-2 dəqiqə qaynadın

  • Addım 3

    Düyünü əlavə edin və düyü suyu özünə çəkənə qədər, 15 dəqiqə az istilikdə bişirin.

  • Addım 4

    Ədviyyat əlavə edin və qarışdırın

  • Addım 5

    Süfrəyə verilmə: Taxta qaşıq istifadə edin. Düyünü qazana qoyun, aşağıdan yuxarı qarışdırmaq üçün qazanı çevirin. Sonra ədviyyat əlavə edin, məsaməli olana qədər durmadan qarışdırın. Örtük altında soyumağa (otaq temperaturunda) qoyun.