Tiramisu - maskarpone pendirli italyan deserti

Tiramisu hamını dirçəldə bilər. İnancların əksinə olaraq, onu hazırlamaq çətin deyil, lakin o Dolomitin qarlı təpələrindəki və ya Siciliyanın qumlu çimərliklərindəki tətil xatirələrini canlandırır.

Hazırlıq addımları

  • Yumurta sarılarını ağ rəngdə olana qədər şəkərlə yaxşıca qarışdırın, sonra maskarpone əlavə edin və hamar məhlul alınana qədər qarışdırın
  • Qəhvəni azca suda həll edin, soyudun, amaretto və sərin su əlavə edin. Biskvitləri bu mayedə isladın və qat-qat qoyun, hər bir qatın üzərinə maskarpone kremi sürtün
  • Kremi soyuducuya qoyun və tam forma alana qədər gözləyin.
  • Süfrəyə verilmə: Verməzdən əvvəl hər birinin üstünə kakao səpin.

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Tiramisu - maskarpone pendirli italyan deserti
4 nəfər 45 deq çox Asan
İNGREDİYENTLƏR
  • 100 ml amaretto
  • 60 qr maskarpone pendiri
  • 6 xörək qaşığı həll olunan qəhvə
  • 4 ədəd yumurta sarısı
  • 120 qr şəkər tozu
  • 250 qr biskvit
  • 2 stəkan su - sərinləşdirilmiş
  • kakao
Hazırlıq addımları
  • Addım 1

    Yumurta sarılarını ağ rəngdə olana qədər şəkərlə yaxşıca qarışdırın, sonra maskarpone əlavə edin və hamar məhlul alınana qədər qarışdırın

  • Addım 2

    Qəhvəni azca suda həll edin, soyudun, amaretto və sərin su əlavə edin. Biskvitləri bu mayedə isladın və qat-qat qoyun, hər bir qatın üzərinə maskarpone kremi sürtün

  • Addım 3

    Kremi soyuducuya qoyun və tam forma alana qədər gözləyin.

  • Addım 4

    Süfrəyə verilmə: Verməzdən əvvəl hər birinin üstünə kakao səpin.