Tiramisu - maskarpone pendirli italyan deserti
Tiramisu hamını dirçəldə bilər. İnancların əksinə olaraq, onu hazırlamaq çətin deyil, lakin o Dolomitin qarlı təpələrindəki və ya Siciliyanın qumlu çimərliklərindəki tətil xatirələrini canlandırır.
Tiramisu - maskarpone pendirli italyan deserti
İNGREDİYENTLƏR
-
100 ml amaretto
-
60 qr maskarpone pendiri
-
6 xörək qaşığı həll olunan qəhvə
-
4 ədəd yumurta sarısı
-
120 qr şəkər tozu
-
250 qr biskvit
-
2 stəkan su - sərinləşdirilmiş
-
kakao
Hazırlıq addımları
-
Addım 1
Yumurta sarılarını ağ rəngdə olana qədər şəkərlə yaxşıca qarışdırın, sonra maskarpone əlavə edin və hamar məhlul alınana qədər qarışdırın
-
Addım 2
Qəhvəni azca suda həll edin, soyudun, amaretto və sərin su əlavə edin. Biskvitləri bu mayedə isladın və qat-qat qoyun, hər bir qatın üzərinə maskarpone kremi sürtün
-
Addım 3
Kremi soyuducuya qoyun və tam forma alana qədər gözləyin.
-
Addım 4
Süfrəyə verilmə: Verməzdən əvvəl hər birinin üstünə kakao səpin.