Hazırlıq addımları
-
Blinçik xəmirinin hazırlanması: 4 yumurtanı çalın, mütəmadi olaraq un, süd və ən sonda suyu əvvəlcədən süzülmüş qızılı qarğıdalı dənələrini əlavə edin. Ətirli bitki qarışığı ilə ədviyyələndirin. Qarğıdalı dənələrinin bütöv qalması üçün xəmiri yüngül şəkildə qarışdırın.
-
İçlik üçün sizə böyük sürtkəcdən keçirilmiş feta və keçi pendiri lazımdır. Onların üzərinə otaq temperaturunda yumşaq kərə yağı, doğranmış yaşıl soğan, pişikotu, təzə reyhan, bitki qarışığı və bir qədər xama əlavə edin. Sonra pasta halına gələnədək yaxşıca qarışdırın.
-
Yaşıl qulançarı qaynatın, sonra istilik şoku üçün buzlu suda soyudun, onda budaqlar yaşıl və möhkəm qalacaq. Blinçik tavada bişdikdən sonra üzərlərinə pendir pastası yaxın, bir dilim vetçina, 1 qulançar əlavə edin və möhkəm bükün.
-
Blinçikləri salat üzərində - indau, radikkio və qarğıdalı – balzam sirkəsi, zeytun yağı sousu, duz və istiotla təqdim edin.