Yağlı blinçiklər

Hazırkı poffertjes dibində bir neçə kiçik hamar deşik olan xüsusi böyük qabda hazırlayırlar. Adətən səhər yeməyinə deyil, günün ortasında verilir. Çox vaxt onların üstünə şəkər pudrası, bəzən isə şəkər tozu tökürlər.

Hazırlıq addımları

  • Südü qızdırın.

  • Duzu un ilə qarışdırın və ortasında deşik açın.

  • Az miqdarda isti südü maya ilə qarışdırın və bu kütləni deşiyə tökün, bundan sonra qalan südün 2/3-nü əlavə edin.

  • Həmcins, hamar xəmir alınana qədər qarışdırın. Qarışdırmağa davam edərək, qalan isti südü əlavə edin.

  • Xəmiri nəm dəsmalla örtün və isti bir yerə bir saatlığa, məsələn qızdırıcıya qoyun.

  • Blinçiklərin hazırlanması üçün qabı kərə yağı və ya marqarinlə sürtün.

  • Qabın hər bir deşiyini xəmirlə doldurun və hər iki tərəfdən qızılı qabıq əmələ gələnə qədər qızardın.

  • İsti halda yağ, şəkər və ya ağcaqayın siropu ilə verin.

Sizi maraqlandıra biləcək reseptlər

Yağlı blinçiklər
6 nəfər 15-30 dəq Asan
İNGREDİYENTLƏR
  • 200 q un
  • 40 q kərə yağı və ya marqarin
  • 350 ml süd
  • 8 q maya
  • 2 q duz
Hazırlıq addımları
  • Addım 1

    Südü qızdırın.

  • Addım 2

    Duzu un ilə qarışdırın və ortasında deşik açın.

  • Addım 3

    Az miqdarda isti südü maya ilə qarışdırın və bu kütləni deşiyə tökün, bundan sonra qalan südün 2/3-nü əlavə edin.

  • Addım 4

    Həmcins, hamar xəmir alınana qədər qarışdırın. Qarışdırmağa davam edərək, qalan isti südü əlavə edin.

  • Addım 5

    Xəmiri nəm dəsmalla örtün və isti bir yerə bir saatlığa, məsələn qızdırıcıya qoyun.

  • Addım 6

    Blinçiklərin hazırlanması üçün qabı kərə yağı və ya marqarinlə sürtün.

  • Addım 7

    Qabın hər bir deşiyini xəmirlə doldurun və hər iki tərəfdən qızılı qabıq əmələ gələnə qədər qızardın.

  • Addım 8

    İsti halda yağ, şəkər və ya ağcaqayın siropu ilə verin.