Kahı

100 qr kahı – 12 kkal

Tərkibində lif, kalium, fosfor, kalsium, dəmir, sink, vitaminlərdən- C, B1, B2, B5, B6, PP, E, və pro-vitamin A vardır.

Yaşıl səkitləşdiricidir

Maqnezium, xrom və fol turşusu tərkibinə görə sakitləşdirici, yuxu gətirici və anti-depressiv xüsusiyyətləri var.

Ürəyi qoruyur

Kahı nəinki bizi sakitləşdirir, həmçinin tərkibindəki maddələr effektiv olaraq ürəyimizin qayğısına qalır.

Səcdəgaha ucaldılmış tərəvəz

Deyilənə görə, kahı Avropa, Asiya və Şimali Amerikada tapılan acı yarpaqlı yabanı növlərdən yetişdirilmişdir. O, 4500 il eramızdan əvvəl toxumlarındakı yağlara görə becərilib. Farslar ilk dəfə onun yarpaqlarından faydalanmışdır, Romalılar isə onun terapevtik xüsusiyyətlərinə inanırdılar. Maraqlı olan isə odur ki, - Sezar Avqust bu bitki üçün səcdəgah ucaltmışdır.

Uğur yetişdirin

Çində, kahı yetişdirməyin uğur gətirdiyinə inanılır. O, süfrələrə xüsusi günlərdə- ad günləri, Yeni ildə qoyulur.



Bu tərəvəzdən hazırlanan reseptlər

Dönər-kəbab

Dönər-kəbab

Şaquli şişdə qızardılmış və təndir çörəyinin içinə qoyularaq süfrəyə verilən quzu ətindən türk xörəyi.

4 nəfər 45 deq çox Asan
Voldorf-Astoriya salatı

Voldorf-Astoriya salatı

Voldorf-Astoriya salatı resepti

4 nəfər 30-45 dəq Asan
Şef-aşbaz salatı

Şef-aşbaz salatı

Şef-aşbaz salatı resepti

4 nəfər 45 deq çox Asan
Toyuq ətli Sezar salatı

Toyuq ətli Sezar salatı

Sezar salatı resepti.

2 nəfər 30-45 dəq Asan