Kələm

100 qr kələm - 31 kkal

Tərkibində fosfor, manqan, mis, kalium, kalsium, dəmir, natrium və A,B,C, E vitaminləri vardır.

Dərman tərəvəzi

Qədim Romada kələm faydalı tərəvəz hesab olunurdu və müxtəlif dəri xəstəlikləri və iltihabını sağaltmaq üçün istifadə olunurdu. Tərkibindəki kükürd kombinasiyası dəriyə, dırnaqlara və saçlara yaxşı təsir edir. Kələmin tərkibində anti-xərçəng maddələri var və qalxanabənzər vəzinin funksiyasına kömək edir. O həmçinin, bədən temperaturunu tənzimləməyə kömək edir. Həzm və tənəffüs sistemlərini də tənzimləməkdə kömək edir. Onun iltihaba qarşı, antiseptik və ağrıkəsici xüsusiyyətləri var.

Turşu kələm

Duzlanmış, turşuya qoyulmuş təzə kələm C vitamininin, fitonsidlər, kalium, dəmir və sinkin dəyərli mənbəyidir.

Kələm ilə arıqlama

Çəki itirmə pəhrizi üçün vitaminlərlə, mineral duzlarla zəngin, kaloriliyi az olan vacib elementdir, eləcə də bir çox pəhrizlərdə kələm əsas inqrediyentdir.



Bu tərəvəzdən hazırlanan reseptlər

Dönər-kəbab

Dönər-kəbab

Şaquli şişdə qızardılmış və təndir çörəyinin içinə qoyularaq süfrəyə verilən quzu ətindən türk xörəyi.

4 nəfər 45 deq çox Asan
Biqos

Biqos

Biqos resepti- Polşada bayramlarda bişirilən ənənəvi yemək olan populyar Biqos resepti.

4 nəfər 45 deq çox Orta
Koulslou salatı

Koulslou salatı

Koulslou salatı resepti

4 nəfər 30-45 dəq Asan
Turş kələm

Turş kələm

Sauerkraut və ya sadəcə turş kələm, dünyada ən məşhur Alman yeməyi sayılır.

8 nəfər 45 deq çox Orta