100 qr sukkini - 16 kkal
İncə olmaq üçün
Sukkinini erkən vaxtında yemək lazımdır, çünki bu vaxt o həm dad xüsusiyyətlərini saxlayır, həm də həzm üçün yüngül olur. Sukkini uşaqların menyusunu, xəstəlikdən yeni sağalan və ya həzm problemləri olan insanların menyusuna əlavə oluna bilər. Asan həzm olunması və az kaloriliyi Sukkinini çəki itirmə pəhrizlərin ən sevimli tərəvəzlərindən biri edib.
Mükəmməl cild
Yeni Dünyadan maraqlı fakt
Balqabağın vətəni olan Amerikadan ilk dəfə onların tumları yeyilirdi. Onlar Avropaya 16-cı əsrdə digər “maraqlı şeylərlə” bərabər Yeni Dünyadan gətirilib. Əvvəlcə sukkini digər bir çox yeni naməlum bitkilər kimi botanika bağlarında becərilirdi. Hazırda, Aralıq dənizi mətbəxini onsuz təsəvvür etmək çətindir. Hazırda istifadə etdiyimiz tam yetişməmiş sukkinini ilk dəfə İtalyanların 18-ci əsrdə hazırladığı düşünülür.