Yerkökü

100 qr kökdə – 31 kkal

Yerkökün tərkibində karbohidratlar, protein, Karotin, B1, B2, B6, C, E, H, K, PP vitaminləri və həmçinin kalsium, dəmir, kalium və mis vardır.

Gecə vaxtı qartal kimi yaxşı görün

Vitamin və mineral duzlar qarışığına görə yerkökü qanazlığının qarşısını alır və qaranlıqda görmə qabiliyyətini yaxşılaşdırır.

Qızılı qaralma

Bütün tərəvəzlər arasında yerkökün tərkibində ən çox beta-karotin vardır. Bu səbəbdən yerkökü yemək orqanizmi ultrabənövşəyi şuaların zərərli təsirindən qoruyur, dərini hamarlaşdırır və onun rəngini yaxşılaşdırır.

Əvvəllər yerkökü qara rəngdə olub! 

Yerkökü bizə Asiyadan gəlib. O artıq qədim vaxtlardaYunanlılar və Romalılar tərəfindən müalicəvi bitki kimi istifadə olunub. Əvvəlki yerköklərin rəngi demək olar ki qara olub; yerkökün sarı növləri 18-ci əsrdə mutasiya nəticəsində ortaya çıxdı və fransız bağbanların cəhdləri nəticəsində yerkökü öz tamahlandırıcı narıncı rəngini əldə etdi.

Yerkökü cəvahiratı

İngiltərədə kraliça Elizaveta 1-cinin hakimiyyət dövründə yerkökün kökləri, yarpaqları və güllərindən paltar və şlyapaların bəzədilməsi üçün istifadə olunub.



Bu tərəvəzdən hazırlanan reseptlər

Koulslou salatı
Koulslou salatı

Koulslou salatı resepti

4 nəfər 30-45 dəq Asan
Təzə şampinyonlardan salat
Təzə şampinyonlardan salat

Bu gözəl yemək sizi enerji və sevinclə dolduracaq.

4 nəfər 30-45 dəq Orta
Tərəvəzli badımcan ruleti
Tərəvəzli badımcan ruleti

Xüsusi günlər üçün dadlı və ətrli resept

2 nəfər 30-45 dəq Orta
Ayntopf - tam nahar
Ayntopf - tam nahar

Almanca "bir qazan" mənasında olan "Ayntopf" yeməyi çox qidalandırıcı və doyumlu bir yeməktir.

4 nəfər 45 deq çox Asan

Bu təvəzdən hazırlanan məhsullar

Meksikan qarışığı
Meksikan qarışığı
400 G
4 Fəsil qarışığı
4 Fəsil qarışığı
400 G
Kral qarışığı
Kral qarışığı
400 G
“Olivye” Tərəvəz qarışığı
“Olivye” Tərəvəz qarışığı
310 G