YAY DUETİ İLƏ SOĞANLI ŞORBASI
Tərkibi
1 bir hissə
Tərəvəzli bulyon600 ml
Bağ soğan5 əd.
Çedder pendiri120 g
Parmezan pendiri50 g
Zeytun yağı1 x.q.
Kərə yağı20 g
Dənəvər xardal1 x.q.
Adi xardal1 x.q.
Kəklikotu1 budaq
Duz Zövqə görə
Təzə üyüdülmüş qara istiot Zövqə görə
Süfrəyə vermək üçün baget
Bişirmək
- Sobanı 200°C-dək qızdırın.
- Soğanı yarımhalqalara doğrayın. Tavanı eytun və kərə yağı ilə qızıdırın, soğanı 5-6 dəqiqə qızardın.
- Soğanın üzərinə tərəvəzli qarışığı əlavə edin və 1-2 dəqiqə bişirin. Üzərinə xardal, kəklikotu budağı və bulyon əlavə edin. Zövqə görə duz və istiot əlavə edin. 10-15 dəqiqə bişirin, sonra kəklikotunu götürün.
- Çedder və parmezanı sürtgəcdən keçirin. Şorbanı blenderlə qarışdırın və porsiya formalarına yerləşdirin. Üzərinə pendir əlavə edib 10-15 dəqiqə bişirin. Süfərəy qızardılmış baget çörəyi ilə verin.