Gündə 1,5 litr su için
Həmişə əlinizin altında bir şüşə mineral su saxlayın. Onu yeməklər arası tez tez için (hətta susuzluq hiss etməyəndə); əgər suyun dadı xoşunuza gəlmirsə, suya biraz su və ya limon şirəsini əlavə edin. Suyun əvəzinə şəkərsiz meyvə çaylardan istifadə etmək olar.
Günortadan əvvəl meyvə yeyin
Günün birinci yarısında, daha aktiv fəaliyyətlə məşğul olanda, orta ölçülü meyvə yeyin. Onun tərkibində çoxlu şəkər olduğuna baxmayaraq, Siz kaloriləri tez yandıracaqsınız. Alma, sitrus, çiyələk kimi meyvələri seçin, lakin banan və üzümün istifadəsindən imtina edin.
Tərəvəz şorbalarına xüsusi diqqət ayırın
Naharınızı bir boşqab şorba ilə başlayın. Şorbanı tərəvəz bulyonunda hazırlayın, içinə təzə göyərtidən (cəfəri və ya şüyüd) əlavə edin. Duzdan və ya duzlu tərəvəz əlavələrdən istifadə etməyin. Onların tərkibində çoxlu natrium var, hansı ki orqanizmdə suyu saxlayaraq, çəkinin azaldılmasını çətinləşdirir. Şorbalara çovdar unundan hazırlanmış makaron və ya kartof əlavə etmək olar.
Pəhrizin üstünlükləri
Siz çəkinizi yo-yo effektsiz azaldacaqsınız. Birinci günün ərzində Siz menyunuzu düzgün qurmağa öyrənəcəksiniz. Pəhriz bitəndə, Siz çəkinizi normada saxlamaq üçün nə yeməli olduğunuzu biləcəksiniz . Orqanizminizi möhkəmləndirəcəksiniz. Yediyiniz yeməklər orqanizminizi sellüloza və antioksidantlar daxil olmaqla, bütün zəruri qida maddələri ilə təmin edəcəkdir. Onların sayəsində Siz özünüzü daha sağlam və enerjili hiss edəcəksiniz.
Maddə mübadilənizi stimullaşdıracaqsınız. Siz adi yeməkləri balaca posiyalarla yediyiniz və çoxlu suyu içdiyinizə gözə maddə mübadiləniz yaxşılaşır. Beləliklə, Siz kiloları daha tez itirirsiniz!
Pəhriz qaydaları:
- Çox yaxşı olar ki, səhər yeməyi, lanç və naharı balaca boşqablarda (diametri17-18 santı olan) süfrəyə verəsiniz. Beləliklə, Siz kaloriləri daha asan hesablaya bilərsiniz. Diqqət! Boşqab balaca olsa da, Siz onu doldurmamalısınız.
- Müntəzəm olaraq, gündə beş dəfə yemək qəbul edin (hətta ac olmayanda).Bu cür qidalanma qanınızda qlükozanı normal səviyyədə saxlamağa və aclıq tutmaların qarşısını almağa imkan verəcək.
- Yeməkləri elə hazırlayın ki, boşqabınızın yarısını tərəvəzlər təşkil etsin: salat, pomidor, xiyar, turp, bibər, kasnı, brokkoli və gülkələmi (çiy və ya buxara verilmiş halda). Boşqabınızın 30% karbohidratlarla zəngin olan yeməklərlə doldurun: dənli və qara çörək, qəhvəyi düyü, çovdar unundan hazırlanmış makaron, kartof və arpa; və 20% proteinlər üçün ayırın: az yağlı süd məhsulları, ət, yumurta və ya dəniz balığı.
- Gündə iki dəfə qəlyanaltı etmək olar: saat onbirdə və çay vaxtı.
Nümunəvi menyu:
Səhər yeməyi: 2 dilim qara çörək, tərəvəz salatı
Lanç: brokkoli supu, 2 kartof, folqada bişirilmiş xek balığı, 2 çayqaşığı turş kələm, qarışıq salat
Nahar: bir dilim kəsmik ilə köbüd üyüdülmüş undan hazırlanmış çörək, 2 kahı yarpağı, pomidor, bibərin yarısı.