Bonduelle tərəvəzlərində nə qədər kalori var

15.11.2010

Bondüel markanın səyəsində, biz tərəvəzləri mövsumi olaqar deyil, bütün il boyu yeyə bilərik. Dondurma qidanın ən yaxşı saxlama üsülüdur; beləliklə tərəvəzlər tərkiblərində olan bütün vitamin, mineral duzları və sellülozanı qoruyub saxlayir.

Bonduelle tərəvəzlərinin kalori dəyəri
MəhsulMiqdarEnerji (kilokalori)Protein (qr)Yağ (qr)Şəkər(qr)
Göbələk şorbası100 qr220,30,36,0
Qara zeytun Bla100 qr1150,810,76,3
Dondurulmuş brokkoli, Bonduelle100 qr232,70,14,9
Dondurulmuş brüssel kələmi, Bonduelle100 qr314,00,58,0
Dondurulmuş gül kələmi, Bonduelle100 qr141,60,23,9
Noxud100 qr1276,33,218,3
Çin qarıçığı100 qr612,50,411,7
Doğranılmış yaşıl lobya100 qr251,40,24,4
Doğranılmış və dondurulmuş yaşıl lobya, Bonduelle100 qr281,90,27,6
Doğranılmış ispanaq100 qr272,80,72,5
Konservləşdirilmiş qarğıdalı, Bonduelle100 qr1153,91,322,0
Kənd qarışığı100 qr651,74,64,4
Meşə qarışığı100 qr252,00,43,3
Kornişon 3-6100 qr201,00,23,5
Kornişon 5-9100 qr201,00,23,5
Bütöv yaşıl lobya100 qr240,61,32,6
Yaşıl zeytun100 qr1601,418,25,1
Yaşıl noxud100 qr856,90,419,4
Qavai qarışığı100 qr913,00,522,7
Qavai salatı100 qr911,70,520,0
İndoneziya qarışığı100 qr381,80,07,8
Dondurulmuş ispanaq yarpaqları, Bonduelle100 qr303,60,52,7
Dəmir bankada konservləşdirilmiş ispanaq yarpaqları, Bonduelle100 qr222,80,41,8
Porsion ispanaq yarpaqları100 qr273,70,52,0
Dondurulmuş paxla asortisi100 qr191,30,23,2
Konservləşdirilmiş mərcimək, Bonduelle100 qr1108,60,617,5
Leço100 qr351,30,95,4
Mexico - Meksikan qarışığı100 qr432,20,37,9
Mexico - Meksikan qarışığı100 qr723,60,712,7
Minestrone qarışığı100 qr511,90,711,8
Maş lobya zoğları100 qr141,50,11,8
Kubiklərə doğranmış noxud və yerkökü100 qr533,00,210,0
Dənir bankasında konservləşdirilmiş noxud, Bonduelle100 qr665,00,310,7
Şüşə qabında konservləşdirilmiş noxud, Bonduelle100 qr665,00,310,7
Yaz yerkökü ilə noxud100 qr543,30,59,3
Təbii şirədə olan qırmızı lobya100 qr996,70,317,4
Chili tomat sousunda olan qırmızı lobya100 qr1255,53,019,0
Qarğıdalı ilə qırmızı lobya100 qr1204,63,118,3
Bibər ilə qırmızı lobya100 qr442,60,47,6
Kubiklərə doğranılmış qirmızı cuğundur100 qr300,80,16,5
Rizotto100 qr822,40,816,3
Rizotto Romanesko100 qr252,90,52,2
Kral qarışığı100 qr201,40,35,1
Dilimlərə kəsilmiş və dondurulmuş göbələk100 qr222,40,03,7
Dəmir qablarda konservləçdirilmiş dilimlərə kəsilmiş göbələk100 qr162,30,50,5
Sombrero qarışığı100 qr621,70,811,9
Yaz tərəvəzləri qarışığı100 qr352,60,54,5
Yay qarışığı100 qr702,02,89,3
Şirin qarğıdalı100 qr963,21,018,6
Şirin qarğıdalı qiçaları100 qr1013,52,815,6
Şirin qarğıdalı dənləri100 qr933,32,314,7
Trio100 qr661,82,78,6
Bibər triosu100 qr251,10,24,8
Qızartmaq üçün düyü və göbələk ilə tərəvəz qarışığı100 qr582,50,314,7
Ananasla ağ və qırmızı lobya100 qr623,81,19,3
Təbii şirədə ağ lobya100 qr996,70,317,4
Ədvalı tomat sousunda ağ lobya100 qr1255,53,019,0
Tomat sousunda ağ lobya100 qr1065,40,320,3
Bütöv yaşıl lobya100 qr281,90,27,6
Bütöv göbələk100 qr162,30,50,5
Dondurulmuş təzə yerkökü, Bonduelle100 qr270,80,55,0
Dəmir qabda konservlənmiş tər yerkökü, Bonduelle Bonduelle100 qr250,50,74,2

Dondurulmuş tərəvəzlər öz qida dəyərlərini çox yaxşı qoruyub saxlayır, çünki onlar tarladan yığışdırılandan dondurulana kimi cəmi bir neçə saat keçir. Dondurulmuş və ya konservlənmiş tərəvəzlərdə vitaminlərin əksəriyyəti çox yaxşı qalır.

Əlbəttə, dondurulma prosesində müəyyən vitamin itkisi olur. Ən böyük itki vitaminin C itkisidir (təxminən 25%), başqa vitaminlər (B1) daha az miqdarda itirilir (10% yaxın).

Dondurulma zamanı müşahidə olunan vitamin itkisi tərəvəzlərin saxlama müddətində az vitamin itkisi olduğu ilə ödənilir. Məsələn, konservləşdirilmiş məhsullarda tərəvəzləri işığdan qoruyan qablama karotin itkisininin qarşısını alır. İşığın təsirindən qorunmuş olduğuna görə, dondurulmuş noxudda mağazada satılan noxud ilə müqayisədə 60% daha çox karotin qalır. Qış mövsumunda təzə tərəvəzlər məhdud miqdarda olanda, dondurulmuş tərəvəz qarışıqları müxtəlif qida maddələrin gözəl mənbəyidir. Həmçinin, sousda olan tərəvəzlər çox ləzzətli və faydalı yeməkdir.

Doğrudur ki, tərəvəzləri təzə təzə yemək ən yaxşısıdır, lakin konservləşdirilmiş tərəvəzlərdə də çoxlu miqdarda sellüloza və minerallar var. Konservləşdirilmiş tərəvəzlər vakuumlu qablaşdırmada olduğu üçün, onlarda vitaminlərinlərin əksəriyyəti qorunub saxlanılır. Onlar tarladan yığılandan sonda 5 saat ərzində konservləşdirilir, bu isə tərkiblərində olan vitaminlər və mineralların demək olar ki hamısını, qoruyub saxlayır. Konsevləşdirilmiş məhsullarda konservant yoxdur, çünki üzərilərinə qaynar su töküldüyü üçün tərəvəzlərin xarab olmasına səbəb olan enzimlər məhv olur.

Qələcək mərhələdə, bakteriyaları məhv etmək məqsədilə, dəmir və şüşə qabları sterilizasiya olunur. Adətən qabların içində su və duzdan, və hərdən ədvalardan ibarət olan şoraba suyu olur. Konservlənmiş noxudun tərkibində icazə olunan miqdarda şəkər var. Şoraba suyunda olan tərəvəzlərin qida maddələri qismən şorabaya keçdiklərinə qörə, onları su ilə birlikdə bişirmək yaxşıdır. Göbələk və ya zeytun kimi konservləşdirilmiş tərəvəzlər tez və ləzzətli qəlyanaltı etmək üçün gözəl bir ideyadır. Onlar bir çox yeməklərlə dadlı qarnir və ya əlavə kimi istifadə oluna bilər. Hazır tərəvəz və tomat sousu qarışıqlarından istifadə edərək, biz yeməyin hazırlanma vaxtını azaltmiş və vaxtımızı sərf etmiş olarıq.

Həmçinin oxuyun

Saytda daha çox