Çex mətbəxi nə üçün vegeterianlar üçün deyil?

16.09.2013
Çex mətbəxi

Çex yeməklərinin xüsusiyyətləri

Çex mətbəxi, ehtimal ki, dünyada ən qəribə və qeyri-adi mətbəxdir. Milli çex kulinariya növləri arasında vegeterian yeməkləri tapmaq çox çətindir, lakin hər hansı birini tapsanız, onun tərkibində ərinmiş donuz piyi olacaqdır. Şirniyyatlar da əsas çex yeməyi hesab olunur və xiyar üzərinə şəkər səpilir. Bu nəinki qəribə səslənir, eləcə də çılğın görünür.

Vegeterianlar üçün yer olmayan, çex mətbəxinə xoş gəlmişsiniz. Çex kulinariya növləri ağır və yağlıdır və alışdığımız tipik tərəvəz qarnirləri yoxdur. Salatlar Çex Respublikasında ənənəvi yemək deyil və çox mümkündür ki, onları su, üzüm sirkəsi və şəkərdən ibarət məşhur sous ilə süfrəyə versinlər.

Bəlkə də, qızardılmış pendir çex restoranlarında təklif olunan azsaylı vegeterian yeməklərindən biridir, eləcə də meyvə klyotsku (xəmirdə bişirilmiş meyvə) əsas yeməyə alternativ kimi bura daxildir. Digər əsas yemək bütün növ donmuş tərəvəzlərdən ibarət tərəvəz keksidir.

Bütün bunlar sübut edir ki, ənənəvi çex yeməkləri vegeterianlar üçün deyil, ən azından bu niyyətdə olanlar üçün deyil!

Həmçinin oxuyun

Saytda daha çox