Bu sayt məlumatları saxlamaq üçün kukilərdən istifadə edir. Saytdan istifadə etməyə davam etməklə siz bu faylların istifadəsinə razılıq verirsiniz.
Bütün dünyadan yeni yeməkləri dəyərləndirən insanlar adətən müxtəlif bişirmə prinsipləri və metodları ilə tanışdır. Siz, yəqin ki, bir çox Aralıq dənizi regionu restoranlarında verilən qızardılmış tərəvəzlərə, Fransız tərəvəz sotesinə və Asiya “stir-fray”ına (qarışdırılaraq qızardılan kartof) rast gəlmişsiniz. Onlar spesifik coğrafi yerlərə aiddir, beynəlxalq kulinariya portfoliosuna daxildir və ictimai mülkiyyət hesab olunurlar. Düzgün bişirmə üsulları istifadə etmək istədiyiniz tərəvəzlərin növündən asılı olmayaraq yeməyi yaxşı alındırır.
Düzgün bişirildikdə, buxara verilmiş tərəvəzlər, hətta qızardılmış tərəvəzlər və tərəvəz supu reseptləri bir çox vitaminləri saxlamaqla rəngi, dadı və inqredientlərin quruluşunu mükəmməlləşdirə bilər.
Yeməklərə marağı az olan və dünyadakı saysız-hesabsız tərəvəz çeşidlərinə laqeyd olan adamlar heç vaxt tərəvəzin frenç-frayzdan artıq bir şey olduğunu öyərənə bilməyəcək. Tərəvəz nədir? Tapa biləcəyiniz ən çoxtərəfli inqrediyentlər arasındadır! Hazırda bütün beynəlxalq restoranlar menyularında bəzi reseptlərə rast gəlinməsinə baxmayaraq, elə delikateslər var ki, ancaq Çin, Meksika, Hind və Yapon restoranları kimi spesifik yeməklər təklif edən yerlərə aiddir.