Bu sayt məlumatları saxlamaq üçün kukilərdən istifadə edir. Saytdan istifadə etməyə davam etməklə siz bu faylların istifadəsinə razılıq verirsiniz.
Çizkeykin ən qədim resepti 1596-cı ilə aiddir ki, bu ildə Anna Alarm onu ilk dəfə aşpazlıq kitabında dərc edib. Yüz il sonra çizkeyk hazırlanmasının bir neçə üsulu Nürnberq Aşpazlıq kitabında əksini tapıb. Kəsmik həmişə çizkeykin əsası olur, onun duzlu olmaması vacibdir. Ona şəkər, yumurtalar və süd əlavə edilir, alınmış qarışıq sobada bişirilir. Olduqca tez-tez giləmeyvələr - moruq, tut, albalı, qırmızı və qara qarağat, qaragilə və meyvələr - gavalı, portağal, kişmiş, badam və s əlavə edilir.