Bu sayt məlumatları saxlamaq üçün kukilərdən istifadə edir. Saytdan istifadə etməyə davam etməklə siz bu faylların istifadəsinə razılıq verirsiniz.
Ədviyyatlar – onlar istənilən yeməyin dadını tanınmayacaq dərəcədə dəyişə bilərlər və bəzi mətbəxlər bu inqrediyentlərdən istifadəsini incəsənət səviyyəsinə çatdırıblar. Əgər Avropalıların və Şimali Amerikalıların ədviyyatdan könülsüz və dadsız istifadə etdiyini düşünürsənsə, Cənub-Şərqi Asiyaya və Orta Şərqə bax, orada yeni kəşflər və dadlar axtar.
Tərəvəzlər - tez-tez onlara çox diqqət yetrimirik və horizontlarımızı genişləndirib, yeni tərəvəzləri pəhrizə əlavə etməyi nəzərə almırıq. Mərcimək, qoyunnoxudu, badımcan, balqabaq - bunlar və başqaları, baxmayaraq ki, dadlıdır, Qərb kulinariyasında az rast gəlinir. Cənubi Qafqaz, Çin və Yaxın Şərq tərəvəzlər və göyərtiyə baxışımızı dəyişəcək.
Gördüyünüz kimi, dünyadakı ərzaq nümunələrindən agah olmaqla çox şey öyrənmək olar - və kulinariya xəzinəsi həm də yemək bişirmə ideyalarını özümüzlə evə gətirə bilərik.