Kulinariya təbi almaq üçün səyahət – Dünyadakı qidalar sizə nə öyrədə bilər

17.08.2013
səyahət

Kulinariya təbləri

Səyahət təkcə başqa mədəniyyətlər və doğma ölkən barədə bilikləri artırmır, eləcə də gündəlik pəhrizi zənginləşdirir. Dünyada hədsiz çox müxtəliflikdə yeməklər tapmaq olar və onlardan bəziləri sizin kulinariya dadlarınıza uyğun olacaq.
Səyahətçilər evlərini tərk edib, yeni dadlar sınamaq yaşamaq və yeni kulinariya təcrübələrini öyrənmək istədiklərində bunlara fikir verməlidirlər:

Ədviyyatlar – onlar istənilən yeməyin dadını tanınmayacaq dərəcədə dəyişə bilərlər və bəzi mətbəxlər bu inqrediyentlərdən istifadəsini incəsənət səviyyəsinə çatdırıblar. Əgər Avropalıların və Şimali Amerikalıların ədviyyatdan könülsüz və dadsız istifadə etdiyini düşünürsənsə, Cənub-Şərqi Asiyaya və Orta Şərqə bax, orada yeni kəşflər və dadlar axtar.

Dünya mətbəxləri

Ətlər - proteinin ilkin mənbəyi, ət dadlı və müxtəlif növdə olmalıdır. Orta Şərq mədəniyyətləri və Avstralia aborigenlərini öyrənərək yeni dadlı ət yeməkləri kəşf edə bilərsiz.
Daha ənənəvi ət yeməkləri üçün Mərkəzi və Şərqi Avropaya səyahət edib onların əsrlərcə yaşı olan ət bişirmə ənənələri qiymətləndirmək olar.

Tərəvəzlər - tez-tez onlara çox diqqət yetrimirik və horizontlarımızı genişləndirib, yeni tərəvəzləri pəhrizə əlavə etməyi nəzərə almırıq. Mərcimək, qoyunnoxudu, badımcan, balqabaq - bunlar və başqaları, baxmayaraq ki, dadlıdır, Qərb kulinariyasında az rast gəlinir. Cənubi Qafqaz, Çin və Yaxın Şərq tərəvəzlər və göyərtiyə baxışımızı dəyişəcək.
Gördüyünüz kimi, dünyadakı ərzaq nümunələrindən agah olmaqla çox şey öyrənmək olar - və kulinariya xəzinəsi həm də yemək bişirmə ideyalarını özümüzlə evə gətirə bilərik.

Həmçinin oxuyun

Saytda daha çox