Livan mətbəxi
Livan mətbəxi Aralıq dənizi və Orta Şərq qastronomik ənənəsinin aromatik və ləzzətli qarışığıdır. Avropada bir çox baş aşpazların Livan mətbəxindən bişirməyi sevməsinin səbəbi budur.
Livan mətbəxi bütün dünyada sadə, lakin qidalandırıcı və dadlı yeməklərə malik bir mətbəx kimi rəğbət qazanıb. Orta Şərqdə rast gəlinən bir çox kulinariya növlərindən fərqli olaraq, təəccüblüdür ki, bu mətbəx vegetarianlara yaxındır və sağlam inqrediyentlərdən çox istifadə edir: göyərtilər, ədviyyatlar, fəsil tərəvəzləri və bitki yağları.
Livan mətbəxində çoxlu yeməklər vardır ki, sizin fantaziyanızı canlandıracaq və onlardan sağlam yeməklər bişirmək üçün kulinariya ruhu alacaqsınız.
Bura daxildir:
Humus - Ortasında unikal etnik not olan səciyyəvi Orta Şərq qidası. Bu, zeytun yağı, ədviyyatlar və küncüd toxumları ilə qarışdırılan qoyunnoxudlarından hazırlanmış qalın pastadır: humus kreativ Livanlılar tərəfindən düşünülən praktik olaraq saysız növlərdə olur - limon şirəsi ilə, xırdalanmış göyərtilərlə, nanəli, yaxşıca doğranmış sarımsaqla, badımcanlı və bu yeməyin digər versiyaları da var ki, bəziləri hətta daha çılğın yolla hazırlanıb.
Mərci supu – Ramazan üçün ənənəvi axşam yeməyi, tərkibində qırmızı mərcimək, soğan və bibər var, lakin asanlıqla lobya, noxud, düyü, yavan ət və digər inqrediyentləri qarışığa əlavə etmək olar. Mədədə çox yüngül olur və çox sağlam yeməkdir.
Fattuş, və ya çoban salatı - yaşıl bibər, pomidor, xiyar, yaşıl soğan və bağ göyərtilərinin ( ispanaq və nanə) heyranedici qarışığı, bu yemək yeyildikcə yaz havası bəxş edir. Bu xüsusi yemək milli mətbəxin sərhədlərini təzə yaz tərəvəzlərinin lətafətinə çevirir.
Tərəvəzlərlə bişirməyin fanatısınızsa və pəhrizinizə sağlam inqrediyentlər əlavə etməyin kreativ yollarını axtarırsızsa, lakin mətbəxdə uzun müddət qalıb, tərləmək istəmirsinizsə ( hər şeydən öncə, yaşayacağınız həyat və macəralar var!) Livan mətbəxindən uzağa getməyin. Boş vaxt axtaran və sağlam qidalanmaq istəyən məşğul şəxslər üçün, bu, həqiqətən, tanrı vergisidir.