Bu sayt məlumatları saxlamaq üçün kukilərdən istifadə edir. Saytdan istifadə etməyə davam etməklə siz bu faylların istifadəsinə razılıq verirsiniz.
Mətbəxə həvəs qatmaq istəsəz, ağlınızda hərtərəfli yanaşma olmalıdır. Birincisi, boşqabınızda dünyanın müxtəlif kulinariya nümunələrini əks etdirməklə həyatınıza təzə hisslər qatan mətbəxlərin çoxluğudur. İkincisi, yeməyin dadını verən əsas inqredientdir; üçüncüsü isə yeməyə daha dadlı və rəngli görüntüsünü vermək üçün ərzağı boşqaba düzmək metodlardır.
İki çox fərqli kulinariya mövcuddur: Ən çox beynəlxalq diqqət cəlb edənlər (Fransız mətbəxindən Vyetnama kimi, Meksika, Ərəb, İtalyan və s.) və diqqətdən kənarda olanlar. Əgər yeni bir şeyi sınamaq istəyirsinizsə ya məşhur mətbəxlərin birindən çox spesifik bir xörəyi seçə bilərsiniz, ya da məşhur olmayanların ekzotik hissini yaşaya bilərsiniz.
Digər tərəfdən əgər az adama məlum olan kulinariyanı seçsəniz (ənənəvi Cənubi Koreya ərzaqları, Efiopiya, Qərbi Afrika mətbəxi və s.) hər zaman inqrediyentlər və innovasiya üstünlüyünüz olacaq. Buna görə də, hər hansı bu kulinariya reseptini sınamamışdan öncə əmin olun ki, bütün lazımi inqrediyentləriniz hazırdır.
Hansı yeməyi bişirməyinizdən asılı olmayaraq, aparıcı inqrediyentə diqqət etmək yaxşıdır. Bu əsas inqredient və ya yeməyi təmiz dəyişə bilən başqa bir şey ola bilər.