Sağlam qarnirlər üçün kulinariya təbləri

03.08.2013
qarnirlər

Kulinariya təbləri

Kreativ yolla hazırlanmış qarnir yeməyinizə çox şey əlavə edə bilər. Kim istəyər ki, heç bir şey çeynəmədən əsas yeməyi yesin? Qidalandırıcı dəyəri və ya dadı artıran xassəsi olan bir şey əlavə etmək istəsəz, bu maraqlı və ruhlandırıcı da ola bilər.

Bir sıra sağlam qarnirlər var ki, hazırlanması çox zaman almır və tanış yeməklərə yeni dadlar gətirir.

Onlar sizə potensial olaraq sonsuz kulinariya ruhu verə bilər - əsas yeməklə yaxşı gedən olduqca çoxlu sağlam inqrediyentlər var.

Başlanğıc üçün bir neçə asan təklif:
Bişmiş kartof – frenç frayz (qızardılmış kartof) və ya darıxdırıcı soyutma kartof əvəzinə, onu duxovkada bişirin. Bu daha asan və daha sağlam, istənilən yeməklə verilə bilən alternativdir. Daha çox faydalı olsun deyə, şirin kartoflardan istifadə edin.

Tərəvəzlərin rəng qarışığı

Bəzən pəhrizə fərqlilik qatmağın ən asan yolu müxtəlif rəngli ərzaqlardan istifadə etməkdir. Nə qədər sağlam və rəngli tərəvəzlərdən qarnir kimi istifadə etsəz, bir o qədər yaxşıdır. Hansı tərəvəzdən istifadə etmək barədə qərar verməkdə çətinlik çəkirsinizsə, bu ən etibarlı həlldir.

Göyərti – bağ göyərtilərinin qarışığı qarnir kimi mükəmməldir və ya hətta qarnirə bir əlavə kimi. Təzə reyhan yarpaqları, nanə, cəfəri və şüyüd yeməyi daha dadlı etmək üçün bəzi seçimlərdəndir.
Ədviyyatlar – onları zövqünüzə görə ehtiyatla və ya bolluca işlədin, çünki hətta quruldulmuş otlar kifayət qədər sağlamdır. Rozmarin, qaraqınıq, reyhan, mərzə və nanə həm qarnirdə, həm də əsas yeməkdə möcüzələr yarada bilər. Əla bir qarışığı hazırlamaq üçün zövqünüzə güvənin.

Gördüyünüz kimi, sağlam qarnirlər zahirən məhdud görünsə də, çoxlu kulinariya təblərinizi tətbiq etmək üçün kifayət qədər imkan verir və sevdiyiniz yeməklərə yeni tonallıq bəxş edir. İstər yaz vaxtı istər qışın ortasında vitaminlərə ehtiyac duyğunuzda, bu qida seçimləri doğrudur!

Həmçinin oxuyun

Saytda daha çox