Bu sayt məlumatları saxlamaq üçün kukilərdən istifadə edir. Saytdan istifadə etməyə davam etməklə siz bu faylların istifadəsinə razılıq verirsiniz.
Son illər ərzində veqetarianlıq tərəfdarı az olan əhəmiyyətsiz hərəkətdən hamı tərəfindən qəbul edilmiş qidalanma və həyat tərzinə çevrilib.
Veqetarian pəhrizin əsas şərti əti heç bir şəkildə yeməməkdən ibarətdir. Pendir, yumurta və paxlalı bitkilər həmçinin proteinin zənqin mənbəsi hesab olunur.
Pəhrizdə hər hansı dəyişikliyin edilməsi, xüsusilə başlanğıc mərhələsində, çəkinin azalmasına gətirib çıxarır, amma veqetarian pəhrizi onu ciddi saxlamaq şərti ilə çəkinin daimi azalmasına zəmanət verir.
Son iki onillik ərzində qidalanma sahəsində elmi tədqiqatın böyük inkişafi müşahidə olunur. Düzgün seçilmiş pəhriz vasitəsilə xəstəkliklərin qarşısı alınır. Siz özünüzə uyğün olan pəhrizi seçməlisiniz.
Səhər yeməyi: Az yağlılığı olan yoqurt, bir boşqab dənli yulaf aşı, portağal şirəsi, ot cövhəri və ya az kalorisi olan cem ilə iki tost, bir stəkan meyvə şirəsi, məsələn, yerkökü, alma və portağalın qarışığı.
Nahar: İspanaqlı spaqetti və ya bir stəkan portağal şirəsi ilə veqetarian rizottosu, vineqret sousu ilə kahı.
Şam yeməyi: Avokado ilə dənli çörək, doğranılmış soğan və pomidor salatı, limon şirəsi, ot çayı və ya qarğıdalı və ya bir stəkan ot çayı ilə noxud salatı.