Dünya mətbəxindən tərəvəz qarniri

10.07.2013
tərəvəz qarniri

Tərəvəz qarniri

Böyük dünya mətbəxi əsas yeməklərə uyğun gələn tərəvəz qarnirlərinin və birinci yeməklərin geniş çeşidli reseptləri təklif edir. Müxtəlif xalqlar tez-tez ənənəvi yeməklər, xüsusilə ət üçün tərəvəz qarnirləri istifadə edir. Təzə tərəvəzlərdən hazırlanmış qarnirlər yalnız isti havada təravətləndirmir, həm də bizi lazımi vitamin və minerallarla təmin edir.

Xüsusilə sağlamlıq üçün xeyirli olan, dadlı bostan tərəvəzlərindən- soğan, sarımsaq, kələm və pomidorlardır. Tərəvəz qarnirinin digər növlərinə fəsildən asılı olaraq lobya, zuçini, yerkökü, şüyüd, cəfəri və göy sarımsaq daxildir.

Hətta, püre edilmiş kartof da əla tərəvəz qarniridir, xüsusilə yağlı ətlə verildiyi zaman. Bu məqsədlə, onu pesto sousu ilə süzün və normal və ya sarı doğranmış pendir əlavə edin.

Kələm qarniri və pomidorlar qızardılmış ət üçün əladır. Buğlanmış yerkökü ilə bişmiş düyü çox bəyənilir və dadlı qarnirdir.

Ailənizi və qonaqları nəfis lanç və ya naharla heyrətləndirmək istəyirsinizsə tərəvəz qarniri üçün bizim üsuldan və reseptlərdən istifadə edin. Həzz alın!

Həmçinin oxuyun

Saytda daha çox