Bu sayt məlumatları saxlamaq üçün kukilərdən istifadə edir. Saytdan istifadə etməyə davam etməklə siz bu faylların istifadəsinə razılıq verirsiniz.
Bu pəhrizin əsası, yavan ət və kolbasalarda, ev quşlarının ətində, yumurtalarda, pendirlərdə və başqa süd məhsullarında olan təbii zülallardır. Zülallarla zəngin bu qida məhsulları ilə yanaşı tərkibində karbohidratlar olan məhsulları da pəhrizə daxil etməyi unutmamaq vacibdir. Rasionumuzda şirniyyat və şəkərə qadağa qoyub, yavan ətləri və pendirləri qiymətləndirmək lazımdır.
Gündə ən azı 2 litr qazsız su içmək vacibdir ki, bu şərtə əməl olunursa orqanizmimiz təbii zülalları çətinlik olmadan həzm edir.
Tərəvəzlər və meyvələr barədə unutmamalıyıq, məsələn, onları salatlar şəkildə yeməliyik. Karbohidratların və başqa qidalandırıcı maddələrin əla mənbələri: