Qaynatmaq, yoxsa Buğa vermək. Tərəvəzləri necə bişirməli?

27.02.2015

Suda ənənəvi bişirmə metodunun ən böyük üstünlüyü onun buğa vermə metodundan asan olmasıdır. Ərzağı qaynatmaq onu suda 90-100 ºC temperaturda qaynadılmasıdır. Bu proses üçün qazan, su və qapaq lazımdır. Qaynadılma zamanı, proteinlər və nişasta emal olunur və insan həzm sistemi üçün hazırlanır. Həmçinin, bu proses zamanı minerallar və vitaminlər həlimləşir. Ona görə də, bu həlim digər suplar və ya souslar üçün istifadə oluna bilər, çünki onların tərkibində çox miqdarda qidalandırıcı elementlər qalır.

Bişirmənin digər yolu buğa verməkdir. Bu proses zamanı ərzaq 120 °C temperaturda buğa verilir. Buğa vermə buğ maşınında və ya qazanın içinə səbət qoyaraq edilə bilər. Buğa verilən tərəvəzlər qaynadılma prosesindən daha tez bişir. Bu daha az qidalandırıcı element itkisinə səbəb olur. Bundan əlavə, buğa verilmiş məhsullar öz dadını, möhkəmliyini və rəngini qoruyur.

Qaynatmaq, yoxsa Buğa vermək. Tərəvəzləri necə bişirməli?

Hər iki metodu yoxlayın və hansının sizin üçün daha dadlı olduğuna qərar verin.

Əylənin və hazırlayın: Bişirmənin və buxara verməyin sirləri

Həmçinin oxuyun

Saytda daha çox