QARA ZEYTUN VƏ ROZMARİN İLƏ FOKAÇÇA
![QARA ZEYTUN VƏ ROZMARİN İLƏ FOKAÇÇA](/1520x1520/storage/recipes/f4e0b5348a88d4e317c6f7748e361bbe.jpeg)
Tərkibi
8 porsiyalar
![](/120x120/storage/products/68d87138857cb9ed7d2b58c4f4d63459.png)
Dondurulmuş mayalı xəmir1 qablaşma (450 q)
Zeytun yağı3 x. q.
Təzə rozmarin1 x. q.
Sürtgəcdən keçirilmiş parmezan3 x. q.
Bişirmək
- Sobanı 250°C-dək qızdırın.
- Saca zeytun yağı sürtün, donu açılmış xəmiri yoğurun və sacın üzərinə qoyun. Xəmiri əllərinizlə saca yayın və 10 dəqiqə gözləyin.
- Bonduelle qara zeytunlarını dairəvi şəkildə doğrayın.
- Qara zeytunları və rozmarini xəmirin üzərinə bölüşdürün, qara zeytunları ehmalca xəmirə batırın.
- Üzərinə zeytun yağı sürtün və bir neçə dəlik açın.
- Qızarıb xırçıltılı olanadək təxminən 20–25 dəqiqə bişirin.
- Fokaççanı isti və üzərinə parmezan səpilmiş şəkildə süfrəyə verin.
Hazırlamaq üçün təkcə qara yox, yaşıl zeytundan da istifadə edə bilərsiniz.