QARA ZEYTUN VƏ ROZMARİN İLƏ FOKAÇÇA

/ 5
470 Kkal / 100 g
30 min

Tərkibi

8 porsiyalar
Dondurulmuş mayalı xəmir1 qablaşma (450 q)
Zeytun yağı3 x. q.
Təzə rozmarin1 x. q.
Sürtgəcdən keçirilmiş parmezan3 x. q.

Bişirmək

  1. Sobanı 250°C-dək qızdırın.
  2. Saca zeytun yağı sürtün, donu açılmış xəmiri yoğurun və sacın üzərinə qoyun. Xəmiri əllərinizlə saca yayın və 10 dəqiqə gözləyin.
  3. Bonduelle qara zeytunlarını dairəvi şəkildə doğrayın.
  4. Qara zeytunları və rozmarini xəmirin üzərinə bölüşdürün, qara zeytunları ehmalca xəmirə batırın.
  5. Üzərinə zeytun yağı sürtün və bir neçə dəlik açın.
  6. Qızarıb xırçıltılı olanadək təxminən 20–25 dəqiqə bişirin. 
  7. Fokaççanı isti və üzərinə parmezan səpilmiş şəkildə süfrəyə verin.

Hazırlamaq üçün təkcə qara yox, yaşıl zeytundan da istifadə edə bilərsiniz.

Resepti qiymətləndirin

1
2
3
4
5

Resept məhsulları

Bu kateqoriyadakı digər reseptlər

Saytda daha çox