QARA ZEYTUN VƏ ROZMARİN İLƏ FOKAÇÇA
Tərkibi
8 porsiyalar
Çəyirdəksiz qara zeytun 1 banka
Dondurulmuş mayalı xəmir1 qablaşma (450 q)
Zeytun yağı3 x. q.
Təzə rozmarin1 x. q.
Sürtgəcdən keçirilmiş parmezan3 x. q.
Bişirmək
- Sobanı 250°C-dək qızdırın.
- Saca zeytun yağı sürtün, donu açılmış xəmiri yoğurun və sacın üzərinə qoyun. Xəmiri əllərinizlə saca yayın və 10 dəqiqə gözləyin.
- Bonduelle qara zeytunlarını dairəvi şəkildə doğrayın.
- Qara zeytunları və rozmarini xəmirin üzərinə bölüşdürün, qara zeytunları ehmalca xəmirə batırın.
- Üzərinə zeytun yağı sürtün və bir neçə dəlik açın.
- Qızarıb xırçıltılı olanadək təxminən 20–25 dəqiqə bişirin.
- Fokaççanı isti və üzərinə parmezan səpilmiş şəkildə süfrəyə verin.