Duzlu qızılbalıq

/ 5
240 min
Duzlu qızılbalıq

Tərkibi

1 bir hissə
qızılbalıq3
yaşıl mərci100 q
kök0
arpacıq soğan1
dəfnə yarpağı3 denə
qara bibər
sarımsaq1
sous
soya sousu1.5 qaşıq
zeytun yağı1 qaşıq
çimdik toz vasabi
kub şəklində doğranmış arpacıq soğan
marinade
water0.5 cup
limon şirəsi 1/4
olduqca böyük bir çimdik vasabi
bir çimdik rəndələnmiş zəncəfil
bir diş sarımsaq

Bişirmək

Fransa mətbəxində dəniz məhsulları böyük rol oynayır. Duzlu qızılbalıq isə nəinki dadlı, həm də sağlamlıq üçün çox faydalıdır.

  1. Marinad hazırlayın (bütün maddələri qarışdırın) və onu qızılbalığın üzərinə tökün. Əldə olunan qarışığı bir neçə saatlığa soyuducuya qoyun.
  2. Mərcini dəfnə yarpağı, sarımsaq və istiot dənəsi ilə qaynadın, axıra yaxın duz tökün. Diqqət edin ki, mərci bişdikdən sonra dağılmasın.
  3. Yerkökünü bir neçə dəqiqə ərzində qaynar suda qaynadın, suyunu tökün və qaynar suda soyudun. Kök yumşalmamalıdır.
  4. Mərcini arpacıq soğan, sous və marinadla yaxşıca qarışdırın. Hər şey bir müddət suyu özünə çəkməlidir.
  5. Qızılbalığı marinaddan çıxarın və qurudun. Balığı xirda tikələrə doğrayın. Bu tikələri boşqaba nazik təbəqə ilə düzün və balığın üzərindən mərci salatını tökün.

Resepti qiymətləndirin

1
2
3
4
5

Bu kateqoriyadakı digər reseptlər

Saytda daha çox