Humus dip - ərəb qəlyanaltısı

/ 5
90 min
Humus dip - ərəb qəlyanaltısı

Tərkibi

1 bir hissə
noxud məcunu60 q
küncüt2 çay qaşığı
soğan kiçik diş sarımsaq0
sarıkök0 çay qaşığı
limon şirəsi2 qaşıq
duz
zeytun yağı2 qaşıq

Bişirmək

Humus dip hazırlamasının resepti- pita və ya çips ilə süfrəyə verilir, qonaqlarınız üçün orijinal qəlyanaltı ola bilər.
  1. Noxudu 8 saat suda isladın. Sonra suyunu süzün, lakin isladıldığı suyu tullamayın.
  2. Soğan və sarımsağı xırda-xırda doğrayın. Zeytun yağında azca qızardın, sarıkök və noxudun isladıldığı sudan bir az əlavə edin. Sonra noxud əlavə edin və noxudun isladıldığı suyu noxudun səviyyəsindən 3 sm yüksək olana qədər əlavə edin. Qaynadıqdan sonra noxud yumşalana qədər bişirin.
  3. Noxudu süzün, noxudun suyunu isə saxlayın. Noxudu çəngəllə əzin, bir neçə qaşıq bulyon əlavə edin və kütlə mayonezə oxşayana qədər qarışdırıcı ilə qarışdırın.
  4. Kasaya tökün, duz, limon şirəsi və tahina məcunu əlavə edin, və yaxşıca qarışdırın. Məcunu doğranmış cəfəri ilə bəzəyin.
Hətta 3 gün əvvəlcədən hazırlamaq olar, lakin yadda saxlamaq lazımdır ki, süfrəyə verilənə qədər dipi soyuducuda saxlamaq lazımdır. Dipi otaq temperaturunda süfrəyə vermək lazımdır.

Resepti qiymətləndirin

1
2
3
4
5

Bu kateqoriyadakı digər reseptlər

Saytda daha çox