Humus dip - ərəb qəlyanaltısı
Tərkibi
1 bir hissə
noxud məcunu60 q
küncüt2 çay qaşığı
soğan kiçik diş sarımsaq0
sarıkök0 çay qaşığı
limon şirəsi2 qaşıq
duz
zeytun yağı2 qaşıq
Bişirmək
Humus dip hazırlamasının resepti- pita və ya çips ilə süfrəyə verilir, qonaqlarınız üçün orijinal qəlyanaltı ola bilər.
- Noxudu 8 saat suda isladın. Sonra suyunu süzün, lakin isladıldığı suyu tullamayın.
- Soğan və sarımsağı xırda-xırda doğrayın. Zeytun yağında azca qızardın, sarıkök və noxudun isladıldığı sudan bir az əlavə edin. Sonra noxud əlavə edin və noxudun isladıldığı suyu noxudun səviyyəsindən 3 sm yüksək olana qədər əlavə edin. Qaynadıqdan sonra noxud yumşalana qədər bişirin.
- Noxudu süzün, noxudun suyunu isə saxlayın. Noxudu çəngəllə əzin, bir neçə qaşıq bulyon əlavə edin və kütlə mayonezə oxşayana qədər qarışdırıcı ilə qarışdırın.
- Kasaya tökün, duz, limon şirəsi və tahina məcunu əlavə edin, və yaxşıca qarışdırın. Məcunu doğranmış cəfəri ilə bəzəyin.